marți, 20 septembrie 2016

Cum sa imi pastrez alimentele corect in frigider

marți, septembrie 20, 2016 by Premiantul · 0 comentarii

Saptamana trecuta mi-am cumparat de pe rombiz.ro o combina frigorifica noua si ma bucur in fiecare zi de alimente pastrate in cele mai bune conditii. Frigiderul e un „must have” in absolut orice locuinta, deoarece alimentele trebuie pastrate corect pentru a fi consumate. 

Sunt insa si persoane care au frigider insa nu isi pastreaza alimentele asa cum ar trebui. Daca vrei sa nu fii o astfel de persoana, iata ce trebuie sa faci:
Seteaza o temperatura corecta
Daca vrei ca mancarea sa reziste in frigider e deosebit de important sa setezi o temperatura corecta. O temperatura corecta previne dezvoltarea microorganismelor care pot duce la diverse boli total nedorite. Specialistii recomanda ca temperatura din frigider sa nu coboare sub 4 grade Celsius.
Verifica alimentele 
Daca un aliment e tinut in frigider nu inseamna ca va rezista saptamani intregi fara se se altereze. Orice produs are o anumita valabilitate. Verifica in permanenta produsele din frigider si elimina-le pe cele care nu mai sunt comestibile. 
Nu aglomera rafturile
Avem de multe ori tendinta de a aglomera rafturile din frigider si de a umple frigiderul, insa nu ne gandim la faptul ca nu lasam aerul sa circule. Pentru a pastra alimentele la temperatura optima, trebuie sa-i permiti aerului sa circule. 
Curata in permanenta frigiderul
Orice frigider trebuie sa arate impecabil. Ai mare grija sa stergi orice murdarie la timp si sa faci curatenie generala in frigider cel putin o data pe luna. Astfel te asiguri de faptul ca alimentele vor fi pastrate in cele mai bune conditii. 
Pastreaza mancarea gatita in vase etanse
Atunci cand vrei sa depozitezi in frigider mancare gatita, ai mare grija ca aceasta sa fie asezata in vase etanse.
Ai mare grija la modul in care pastrezi alimentele in frigider, deoarece riscurile consumului de alimente alterate sunt destul de mari. 

miercuri, 14 septembrie 2016

Apărarea europeană comună sau NATO?

miercuri, septembrie 14, 2016 by Premiantul · 0 comentarii

Foarte bun articolul lui Valentin Naumescu scris aici, in linia obișnuita. 
Personal, intr-o exprimare "neconvenționala", mi se pare o "frecție himerica" aceasta -Armata Comună Europeană- . 
La ce le-o (si ne-o) fi trebuit aceasta fărâmițare pe zona de securitate ? 
Cat de mult a putut lucra "influenta"/propaganda (poate chiar lobby-ul) ruseasca, în sânul si subsolurile, orientării politicii europene? Si ce 'portițe' și vulnerabilități a putut găsi ?
Foarte prost pentru Romania , a cărei singura alegere optima va fi NATO, dar și asa, ce geografie blestemata ?!
Rusia se joaca cu Europa, iar de undeva din "laboratoarele istoriei" ce va veni , se pregătește China .



duminică, 11 septembrie 2016

39 de ani de la lansarea sondei Voyager 1

duminică, septembrie 11, 2016 by Premiantul · 0 comentarii

Frumoasa initiativa (langa biserica Evanghilca) pentru comemorarea a 39 de ani de la lansarea sondei Voyager 1.
Frumoasa ideea cu redarea perspectivei inspre Pamant, pe care o avea Voyager, undeva langa Neptun la 6 miliarde de km parcursi de la plecare. Frumoasa si perspectiva imaginilor captate (Venus,Pamant,Jupiter,Saturn,Uranus,Neptun) ca notificari (ca pe FB) pe care sonda le-a trimis inapoi acasa. Deasemena conceptul de mesaj (tot ca pe FB) catre fiinte inteligente din spatiul inca strain noua, este fascinant ca si demersul Voyager de acum 39 de ani.
Nota: Undeva (in ultima imagine) langa Soare (putin in dreapta sus), este slab vizibil Pamantul continand prima notificare (ca pe FB)






We will never forget you

duminică, septembrie 11, 2016 by Premiantul · 0 comentarii


marți, 6 septembrie 2016

Paul Gascoigne vs Scotland - 1996

marți, septembrie 06, 2016 by Premiantul · 0 comentarii

S-ar putea ca prea putini sa si-l mai aminteasca. Si chiar daca si l-ar aminti mai multi, tot nu si l-ar aminti cati ar trebui . Pe el, betivul, bufonul si regele. Toate la un loc, caci asta a transmis cel denumit "Gazza". Paul John Gascoine a semanat pe terenul de fotbal cu celalalt englez, "nebun" si problematic,jucatorul de snooker Ronnie O'Sullivan. 
Golul lui Maradona din meciul cu Anglia in 86' , este considerat cel mai frumos al tuturor timpurilor. Poate ca asa este, poate ca intre momentele de geniu nu-si are locul nicio comparatie. Mie cel mai mult mi-a placut insa, momentul lui "Gazza" din 96'. 
Aspteptari enorme in Insula, de la Gazza si ai lui, dar mai ales de la Gazza. Anglia nu reuseste sa castige meciul de deschidare cu Elvetia(1-1). Gazza era in vrie (ca mai tot), blamat de toata opinia publica si mai ales de tabloide. In conditiile astea, urma Scotia si o presiune generala de neinchipuit la momentul meciului. Dupa ce Shearer face 1-0, McAllister rateza penaltiul si egalarea.In minutul 79 lucrurile erau inca departe de a fi incheiate. Aici intervine momentul lui Gazza, moment de care nu cred ca a fost constient, decat poate dupa. L-am denumit moment de gratie, pentru ca goluri dau toti "ronalzi" fotbalului recent. Fata de alte bijuterii ale genului, poate tehnic mult mai complicate sau mai lucrate, acest moment a avut ceva atat de natural, de firesc, de uman in el, incat nu-mi amintesc sa mai fi vazut ceva atat de viu. Il puteti urmarii mai jos, in cometariul lui Terry Venables selectionerul lui Gazza de la acea vreme.

De ce nu avem autostrazi ?

marți, septembrie 06, 2016 by Premiantul · 0 comentarii

Berzele, liliecii si siturile arheologice ar fi de vina ca nu avem autostrazi in Romania. Sigur, de parca in celelalte tari europene nu ar exista situri Natura 2000 si arii protejate.
Acest caz arata de ce trebuie sa fim membri ai Uniunii Europene: pentru ca lasati de capul lor, politicienii romani ar face praf parcurile nationale, ar distruge comunitati, ar ignora mostenirea culturala pe care stiu doar sa o clameze electoral, nu si sa o respecte.
Mai mult aici

Casa sau masina ?

marți, septembrie 06, 2016 by Premiantul · 0 comentarii

Mai multi straini s-au aratat uimiti ca romanii pun mai mare pret pe masina decat pe casa si ca nu e ceva neobisnuit sa vezi oameni care trag in fata blocului o masina mai scumpa decat apartamentul in care locuiesc.
Iata ce scrie James O. Noyes care a vizitat Principatele Romane la jumatatea veacului al XIX-lea, in "Romania, tara de hotar intre crestini si turci":
"La Bucuresti, mersul pe jos e un lux, iar trasura, dimpotriva, o necesitate. Cine si-o poate permite, se deplaseaza calare; servitorul ia trasura cand are de indeplinit un comision.Trasura este, de fapt, un simbol al respectabilitatii, caci a merge pe jos la Bucuresti e ca si cum ai merge descult in alta parte a lumii.
Strazile sunt mereu pline de vehicule care gonesc cu dusmanie prin noroi sau colb. Mania pentru aceste atelaje este atat de puternica, incat vezi adesea un boier calatorind intr-o caleasca stridenta adusa de la Viena, trase de cele mai amarate gloabe de sange pur valah, cu vizitii tigani in zdrente. Ici vezi niste tarani imbracati in blani de oaie ducandu-si teleaga cu lemne sau fan, dincolo trec magnifice echipaje cu cai superbi si lachei infiretati, in pitorestile costume unguresti sau albaneze."

luni, 5 septembrie 2016

Smerenia

luni, septembrie 05, 2016 by Premiantul · 0 comentarii

Smerenia ne coboară atunci atunci când ne poziționam peste.
Smerenia ne urcă atunci când ne poziționam sub. 
Smerenia ne limpezește modul, devenit subiectiv, de a vedea lucrurile. Nu sunt decât eu cu mine, nemijlocit, cât sunt, cum sunt, ce sunt, cine sunt. Am acces nerealterat la mine, doar dacă sunt smerit.
Smerenia ne ajută să ne adaugăm plus-valoare.
Smerenia ne temperează când cerem prea mult chiar de la noi înșine.
Smerenia permite ieșirea din raza propriilor idei devenite încremenite în ele însele.
Smerenia ajunge să fie o poziționare paradoxală, fată de tot ceea (ce pare că) este mult prea imens, mare și ne depășește puterea și posibilitățile.
Este calea de urmat de a trece prin (sau peste) tot ceea ce este și tot ceea ce vine. Totul devenind astfel binevenit.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...