Sunt zilele in care suntem invadati de tehnologie, zilele in care portia zilnica de informatie o preluam de pe diferite canale, fie ca e televizor, fie de ziare online sau de pe diverse canale de socializare samd.
Informatia ne-o primim pe diverse dispozitive, fie ca vorbim de tablete,telefoane mobile,calculatoare sau alte gadget-uri.
Dar oare carti bune si consacrate mai citim ? Cartile care ne reprezinta pe noi ca neam ? Vorbesc de carti ale celebrilor clasici(Eminescu,Rebreanu, Creanga, Sadoveanu, Slavici,Caragiale si lista poate continua la infinit).
Copiii si tinerii din ziua de azi mai citesc ceva ? sau progresul tehnologic a venit cu bune si rele si am uitat de cultura, am uitat de educatie ? Stim cu totii ca nivelul cultural al generatilor de absolventi a scazut dramatic in ultimii ani.
Facebook-ul ne ademeneste zilnic cu informatie, cu poze atragatoare si “statusuri” care imbie la socializare.
Problema pleaca si de la parinti care nu incurajeaza copiii sa citeasca.
Suntem europenii care investim cel mai putin in carti si de asemenea suntem europenii cu cei mai putini bani alocati pentru o vizita culturala, cum ar fi o vizita la muzeu.
O sa ziceti ca print-urile (cartile marilor clasici) sunt plictisitoare,si cu greu se pot lasa convinsi sa mai citeasca ceva cand google-ul le ofera din 2 click-uri informatia dorita.Problema e ca nu folosim google in scop educativ.
Problema lipsei de cultura nu se acopera stand zilnic numai pe messenger si facebook.
O sa ziceti de asemenea ca, lipsa banilor ne impiedica sa citm. Ei bine nu trebuie sa dati bani multi pe ele.Se pot cumpara foarte simplu de la un anticariat online la preturi cat costa un suc. Si cand vorbesc de astfel de preturi, vorbesc de preturi care pleaca de la 2 lei.
Un astfel de anticariat e si Coltul Colectionarului, un anticariat online ce cuprinde un numar impresionant de volume de carte veche pentru absolut toate gusturile. Fie ca ai nevoie de carti de beletristica arta,dictionare si enciclopedii,carti de filosofie,geografie, turism,istorie,carti in limbi straine,carti de filologie, medicina, psihologie,
religie, stiinte si tehnica si lista poate continua.
Gasesti absolut totul la Coltul Colectionarului.
comentarii
0 Responses to "Ce ne impiedica sa citim ?"Trimiteți un comentariu