Alegerea unei centrale termice poate fi un proces dificil atunci cand pe piata exista foarte multe modele si tehnologii. Intrebarea „ Merita investitia intr-o centrala termica in condensatie?” este din ce in ce mai prezenta in mintea consumatorilor care doresc sa isi achizitioneze o centrala termica noua sau sa o inlocuiasca pe cea veche.
O lista cu argumente pro si contra poate fi foarte utila pentru cineva care oscileaza intre o centrala termica in condensatie si una conventionala.
Dintre argumentele pro condensatie primul si cel mai important este cel al eficientei extrem de ridicate. Masuratorile arata ca tehnologia centalelor termice in condensare au o eficienta energetica de pana la 108- 110 % comparativ cu o centrala termica conventionala care are o eficienta de 93-94%.
O data cu eficienta ridicata vine si consumul redus de combustibil ce este cu aproximativ 30% sub cel al unei centrale conventionale. Centralele termice in condensare sunt mult mai indicate daca se doreste incalzire prin pardoseala. Calitatea este semnificativ mai buna decat la restul centralelor termice, materialele sunt mult mai bune iar tehnologia este cea mai avansata din domeniu.
Mediul este protejat ceea ce ofera tehnologiei in condensare un important caracter ecologic. Designul este mult mai atractiv iar sistemul de control mult imbunatatit.
Argumentele contra sunt: pretul de achizitie mult prea mare, principiul condensatiei ofera un avantaj daca imobilul este izolat, dimensionarea centralei si a instalatiei interioare de incalzire au fost facute corect, pentru condensul rezultat este nevoie de scurgere. Amortizarea investitiei se face mult mai rapid daca spatiul ce urmeaza sa fie incalzit este unul mai mare, pentru apartamentele mici de 2-3 camere acest proces dureaza pana la 4 ani iar diferentele de consum sunt mici.
Este de la sine inteles ca un avantajele pe care le poate oferi o centrala termica in condensare sunt mult mai multe decat dezavantajele acesteia.
In Romania, Jetrun EnergoEco este partenerul oficial Wolf Heiztechnik, unul dintre producatorii de top in ceea ce priveste sistemele de incalzire rezidentiala din Europa. Gama de produse pentru incalzire cuprinde centrale termice conventionale si in condensare cu puteri cuprinse intre 11- 100 kW, panouri solare, unitati de ventilatie mecanica, boilere, etc.
Toate produsele Wolf sunt fabricate doar in Germania, ceea ce asigura calitatea superioara a materialelor si executia impecabila pentru realizarea acestora.
comentarii
0 Responses to "Centrale termice in condensatie, argumente pro si contra"Trimiteți un comentariu