Industria muzicala are cea mai mare problema deoarece sunt destul de multi artisti care au case proprii de productie si manageri proprii reducandu-si dramatic dependenta de marile case de discuri. Isi fac promovarea gratuit pe internet si isi gasesc singuri concerte. Casele de discuri si asociatiile pentru drepturi de autor pierd astfel principala sursa de venit. Iar cei care si-au incheiat cariera sau mostenitori ai acestora nu mai au de unde sa-si incaseze rentele pentru drepturi de autor.
Industria de film este pr si simplu incapabila sa evolueze dpdv al marketingului. Nu poate sa accepte ca internetul este de fapt canalul de distributie cel mai puternic in vremurile astea.
Canalele clasice cum sunt salile de cinema sau televiziunile fiind intr-un declin dramatic. Daca ar intelege ca pe internet se poate aplica un sistem payperview extrem de eficient cu tarife reduse de tip abonament sau plata pe film, ar castiga enorm de mult. Problema este insa ca celelalte canale ar refuza sa mai plateasca sume exorbitante pentru drepturi de difuzare.
Industria de soft incepe sa-si gaseasca propriile solutii de protectie prin schimbarea filozofiei. Tehnologia cloud este una din solutiile gasite. Totusi, si pentru soft daca ar adapta mai bine preturile la puterea de cumparare si ar diferentia mai clar modele de licentiere pentru segmente diferite de utilizatori (home,educational, smallbusiness, corporate, government), ar reduce foarte mult fenomenul pirateriei.
In concluzie, reprezentantii acestor industrii, in loc sa se reformeze fundamental pentru a tine pasul cu noile evolutii ale canalelor de comunicatii, cer protectie prin lege. Este cel mai bun exemplu de practica antidemocratica si profund impotriva economiei de piata.
comentarii
0 Responses to "Megaupload - Antipiraterie sau protectionism?"Trimiteți un comentariu