miercuri, 19 octombrie 2011

TV-ul, senzationalul si siguranta soselelor

Zilele trecute CTP facea o analiza rece (in stilul CTP), dar perfecta a realitatii de pe sosele. Nu a exagerat cu nimic. Rinocerii sunt o realitate, din pacate, nu ne putem face ca nu exista.
Televiziunile ... ofera poporului exact ceea ce acesta isi doreste - SENZATIONAL. Nu degeaba oferta este pe masura cererii, altfel toata lumea s-ar fi uitat pe Discovery Science.
Dar de ce vor oamenii senzational? Pentru ca asa cum zicea CTP, acest popor este un popor bolnav, imbolnavit de conducatorii perindati in ultimii douazeci si ceva de ani. Acestia au provocat o imensa carenta in educatia indivizilor prin sistemul mediocru de invatamant si prin promovarea fraudei si "smecheriilor". Un individ semidoct sau semianalfabet, manelizat, tiganizat NU ARE PUTEREA de a apasa
butonul magic al telecomenzii.
Mediul actual este un mediu care  degradeaza individul - parintii nu au timp sa isi educe copiii, pentru ca trebuie mai intai sa ii hraneasca. Scoala nu s-a adapat, pentru a prelua macar o parte din aceasta educatie. Iar copiii s-au autoeducat la televizor sau in baruri. Rezultatul este ceea ce se vede in viata de zi cu zi. Ma uit la TV si nu mai stiu cum se proununta pluralul cuvintelor, pentru ca aud numai tampenii de la crainici!
In societatea actuala este promovat orice inafara de CALITATE! In orice domeniu!
Fara cultura si civilizatie, nu avem nici o sansa, iar daca la oras mai este cat de cat o normalitate, la tara este prapad, nu mai exista teatre, nu exista cinematografe, nu mai exista de cat TV de proasta calitate si ziare de o calitate indoielnica. Asa se face educatia in ziua de azi, alaturi de un sistem de invatamant format din profesori care traiesc la limita subzistentei!
DE CE? Pentru ca daca ii tii prosti, ii manipulezi usor!
Marea majoritate a romanilor nu sunt interesati sa caute "calitate, cultura, civilizatie". Pentru ca sa simti nevoia de "calitate, cultura, civilizatie" trebuie ca aceste valori sa-ti fie inoculate din copilarie. Acesta este in principal rolul educatiei (din familie si din scoala). La felul in care arata astazi sistemul nostru de invatamant, cred ca nu avem nici o sansa ca romanii sa caute "calitate, cultura, civilizatie" in viitorul apropiat.

comentarii

0 Responses to "TV-ul, senzationalul si siguranta soselelor"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...