vineri, 23 noiembrie 2012

Cand stii ca te-a lasat volanta la BMW ?

Adevarat e ca se spune ca BMW-istii sunt adevaratii regi ai soselelor dar nici ei nu sunt feriti nici de service-uri si probleme.Fie ca e vorba de electronica, de bordul care se aprinde ca instalatia de pom de iarna,de turbine,de articulatii etc.

Una dintre cele mai costisitoare este cea care necesita schimbarea kitului de ambreiaj si implicit volanta.

Intrebarea e cum iti dai sema cand volanta si ambreiajul nu mai sunt in paramentrii ? Sau cand e pe cale sa te lase ? Si spre norocul tau sa nu te lase in drum.

Unele simptome la volanta ar fi cand plecare nu mai e asa lina, cand are trepidatii, cand la oprire nu se mai scutura,cand consumul e crescut.Sau, atunci cand esti in traffic, si cand nu stii daca sa dai cat mai repede drumul la ambreiaj, sau la schimbarea de viteza cand face “urat” si iti e din ce in ce mai teama sa nu se rupa ceva. Ideea e ca se spune ca daca nu schimbi la timp ambreiaj sau volanta  o sa ajungi poate sa schimbi si flanse cardan poate chiar cardanul, tampoane etc.

Ca si simptome generale daca e problema la disc acesta patineaza si incepe cu patinatul la schimbarea treptelor mai sportiv apoi si la accelerari bruste
Daca e placa veti observa ca nu intra in viteze decat cu motorul oprit, iar daca e volanta veti observa ca tremura la plecarea de pe loc si la inaintarea cu viteza intai in trafic aglomerat, atunci cand stai cu pedala jumatate apasata (la fel si la mersul cu spatele).

Daca se aude un zgomot ciudat ca si cum freaca fier pe fier, in cutie atunci e nivelul uleiului din cutia de viteze.

Atentie volanta BMW se schimba odata cu discul de ambreiaj.iar in cazul volantelor duble se stie ca si ele preiau din socuri nu doar discul.

Asa ca, tu continui sa mergi cu masina cu defect si te trezesti ca dintr-o data nu iti mai intra in viteze.

Si vei observa ca orice incercare de a pleca de pe loc mai fortat este o dezamagire.

Atunci cei stii ca ai nevoie de un kit ambreiaj BMW. Numai sa nu fie prea tarziu si sa nu fie si alte reactii in lant costisitoare.

comentarii

4 Responses to "Cand stii ca te-a lasat volanta la BMW ?"
Anonim spunea...

23 noiembrie 2012 la 13:59

bmw-ul cam e pentru smecherasi


Anonim spunea...

26 noiembrie 2012 la 17:32

te cam oftici ca tu nu ai ?:
BMW-ul e super.Nu mi-as mai lua vreodata alta masina decat BMW


Daniel spunea...

11 iulie 2013 la 14:21

subscriu. BMW-ul e o masina prea adevarata.


Unknown spunea...
15 august 2017 la 20:00

Mie mi-a picat Vila ta de tot,ultima data de auzea un zgomot,mai ceva că un tractor,am.inceput sa pierd din viteza,din forța motorului,că apoi dintr-o dată mașină s-a oprit.
E vorba de un BMW 520 D.
E posibil sa fi afectat și altceva la ea,cum că am mers cu ea și a cedat volanta?


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...