duminică, 11 noiembrie 2012

De ce romanii evita sa cumpere online ?

Ma intrebam de ce unii romani sunt reticenti la cumparaturile online.Din discutiile cu unii cunoscuti, imi dau seama ca principalul motiv pentru care romanii prefera sa nu cumpere prin internet este faptul ca in esenta noastra suntem hoti.
Din acest motiv ne temem ca alti hoti mai mari sa nu ne fure banii. Din acelasi motiv romanii prefera sa retraga banii in numerar de la ATM-uri si sa plateasca in numerar, fiindca plata cu un card de debit sau credit inseamna acordarea unei increderi magazinelor(respectiv vanzatorilor) de la care cumpara.
Si aceasta temere nu se bazeaza doar pe faptul ca suntem cam hoti, ci si pe faptul ca intr-o tara de hoti, dupa cum este si normal de altfel... nu exista o justitie functionala, iar daca prinzi hotul iar el iti spune "M-ai prins, recunosc, dar nu ai ce sa imi faci fiindca nu ai ce sa imi iei", nici justitia nu are solutii pentru o astfel de problema.
Asa ca e mai bine sa sufli si in iaurt.
Teama de hoti si escroci este si motivul pentru care majoritatea cumparaturilor care se fac prin internet sunt platite nu intr-un mod simplu, cu cardul, anterior livrarii, ci cu bani cash, in sistem ramburs, dupa primirea coletului , la livrare.
Nu conteaza ca romanii sunt mai saraci decat americanii, ci conteaza procentul cumparaturilor facute prin card, prin internet din totalul cumparaturilor facute de romani, acesta fiind un indicator al nivelului de civilizatie, fiindca arata si cat de multa incredere au romanii unii in altii, adica nivelul de reducere a numarului de hoti si escroci, si nivelul de incredere in institutiile care ar trebui sa ii protejeze pe cetateni, adica justitia care este extraordinar de deficitara, protectia consumatorilor care practic nu exista, si mai arata si nivelul de educatie si informare al cetatenilor, fiindca este mai complicat sa cumperi prin internet decat sa cobori la magazinul din fata blocului cu buzunarul plin de bani.

Asa ca spor la cumparaturi.Online ?

comentarii

2 Responses to "De ce romanii evita sa cumpere online ?"
Anonim spunea...

11 noiembrie 2012 la 18:06

hotia nu are margini...sa nu mai vorbim de okazii.ro


bucuros spunea...
12 noiembrie 2012 la 15:07

cum zicea cel de mai sus. pe okazii se fura la greu, stiu si eu cativa care dau tepe la greu si evident ei isi primesc banii.


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...