miercuri, 14 noiembrie 2012

Folosesti aerul conditionat pe vremea asta ?

Stiati ca in cartea tehnica a masinii spune ca poti folosi AC atat pe rece cat si pe cald.

Eu il folosesc pe vreme ploioasa(cum e cazul de azi dimineata) si iarna pe cald ca sa dezaburesc. Vara stiti prea bine la ce il folosesc.

Voi cat de des verificati instalatia de aer conditionat a masinii? Sau o faceti doar cand "nu mai baga"?

Nu stiu cate persoane se gandesc daca este totul in regula cu instalatia de aer conditionat ,daca exista suficient gaz, asa zis si freon in instalatie ca aceasta sa functioneze in parametrii normali si mai mult daca exista suficient ulei in compresor.

Nu stiu daca stiati ca nu e rau daca ati porni instalatia macar o data la 1-2 saptamani.Perioada mare de nefolosire genereaza in primul rand mirosuri urate in masina pentru ca filtrele se imbacsesc/infunda, plus ca orice instalatie de ventilatie e bine sa fie aerisita periodic.

De asemena stiati ca daca nu folosesti AC foarte mult timp , se poate pierde freonul.

Si va mai intreb ceva ? Pentru ce va luati masini cu AC ? Ca sa il folosisti, nu? Sau doar de fitze.

E adevarat ca se simte o pierdere de putere, chiar si la masini mai puternice si de asemenea ca genereaza un consum putin mai mare de combustibil (cu un 0.4% in plus).Dar totusi ?

Stiati ca e recomandata o verificare a instalatiei de climatizare (in termeni de nivel freon, ulei, etanseitate, eventuale scurgeri etc.) la perioade regulate apoi poti trece la incarcare freon si, dupa caz, al uleiului din compresor.

Pentru verificare instalatiei de aer conditionat se baga o substanta fluorestenta si se cauta cu lampa porii pe unde ar putea iesi numai ca cica ar fi cam coroziva minunea asta.

Si verificarea asta se face nu numai atunci cand simtiti ca nu mai raceste cum ar trebui.

De asemenea stiati ca, compresorul functioneaza conditionat de prezenta freonului care implica presiune in instalatie.

Asa ca fratilor, daca nu cupleaza compresorul, sigur este lipsa de freon. Acum, daca freon nu mai este, sigur iese pe undeva, si sunt putine sanse sa fie pe la garnituri. Nu mai bagati freon iar si iar,fara verificare instalaltie ca aruncati banii degeaba.

Si duceti-va la cei care se pricep si care au si echipamentele necesare atat pentru verificare instalatie si incarcare freon, daca nu vreti sa va reintoarceti cu aceeasi problema de fiecare data. De costuri nici nu mai vorbesc.

Pentru Bucuresti va pot recomanda pe cei de la incarcare-freon.ro,sunt profesionisti, au echipamente si au si preturi bune.Sunt situati pe  Sos.Chitilei , la nr. 158A ,in sectorul 1, Bucuresti si au o super promotie care include :Incarcare freon,verificare instalatie,introducere solutie de contrast si introducere ulei compresor la preturi incepand cu 100 RON .

comentarii

3 Responses to "Folosesti aerul conditionat pe vremea asta ?"
Anonim spunea...

14 noiembrie 2012 la 18:37

eu am incercat acele deodorante care curata instalatia de AC,dar nu e eficienta


Anonim spunea...

15 noiembrie 2012 la 09:55

am unii prieteni de zgarciti ce sunt nu dau drumul la AC pentru dezaburire,carpa e de baza


Genul-feminin spunea...
19 noiembrie 2012 la 20:08

eu desfac putin geamul


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...