luni, 19 noiembrie 2012

Cum un acumulator auto defect aduce costuri mai mari

Sau sa parafrazez mai simplu “zgarcitul mai mult pagubeste”.

Bateria ta de la masina tocmai da semne ca o sa te lase in curand. cu toate astea te incapanezi si nu iti cumperi alta.Mai tragi de ea cat poti. Ca deh, esti roman si te pricepi la toate.

Si observi ca intr-un tarziu te-a lasat. Cand ti-e lumea mai draga. Si injuri si te enervezi si te mai faci si de cacao. Si te dai in spectacol.Ca deh, esti roman.Si incepi in stanga dreapta sa cauti o soluti de pornire.

Incerci pe cea clasica cu care esti invatat de mic copil. Impinsul masinii. Si scoti copiii din masina. Mai rogi si pe altii de pe strada si vezi ca tot nu vrea.

Iar daca vrea , probabil nu stiti ca e periculos pentru ca ai posibilitatea "sa sara de la punct".Si pentru ce ? Pentru un acumulator auto de 200-300 lei ?

Mare atentie :

Ideal este folosirea de cabluri conectate la bateria altei masini,avind obligatoriu motorul pornit.

Atentie la cablurile ieftine din comert,nu au sectiunea de fir cupru suficient de mare pentru a suporta amperajul la pornire/transfer.

Si daca nu te pricepi sa le conectezi si nu esti atent la prinderea clestilor,orice greseala soldata cu scaintei se lasa de obicei cu alternator ars (diode sau releul intern).Si atunci sa vezi ce te costa

Important este sa fie legate plusurile la baterie (alte puncte fiind greu accesibile),deoarece masele se pot lega la orice parte metalica situata pe motor/caroserie .

Va intrebati de ce se defecteaza acumulatorii auto ?Pai  fie ai prea multi consumatori, fie ai un regulator de tensiune defect care nu asigura  incarcarea optima a acumulatorului, sau uiti luminile aprinse, sau ai un scurtcircuit la instalatia electrica.

Asa ca luati-va acumulatori auto de calitate si corepunzatori recomandarii fabricantului masinii dvs.

comentarii

2 Responses to "Cum un acumulator auto defect aduce costuri mai mari"
Genul-feminin spunea...
19 noiembrie 2012 la 20:10

eu am schimbat-o la recomandarea celor de la service desi nu dadea semne


Anonim spunea...

26 noiembrie 2012 la 17:35

bateria e sufletul masinii


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...