vineri, 16 noiembrie 2012

Se uzeaza mai repede un motor cu instalatie GPL ?

Voi ce credeti, un motor cu instalatie GPL are o uzura suplimentara ?Sau un motor cu instalatie GPL are o anumita pierdere de putere ? Sau sunt simple mituri din vremea instalatiilor vechi ? Sau e  simpla viziune a invidiosilor atotstiutori care nu au astfel de instalatii montate ?

Pana la urma care sunt riscurile daca montez o instalatie de gaz pe masina?

Eu am auzit diverse opinii nefondate, ba ca se duce mai repede motorul, se uzeaza, ba ca vor scadea mult performantele, adica dispar multi din caii motorului. Unii mi-au zis chiar ca motorul o sa se deregleze si o sa consume enorm de multa benzina, cand nu merge cu gaz.

Stiati ca gpl-ul  este un carburant mult mai putin poluant si pentru ca este un produs care arde aproape complet, are ca rezultat reducerea continutului de noxe iar comparativ cu combustibilii clasici, GPL PRELUNGESTE VIATA MOTOARELOR prin reducerea nivelului de vibratii si zgomot.

De asemenea stiati ca un gaz GPL nu dilueaza uleiul din motor.Ca urmare,intretinerea motorului este usurata si inlocuirea componentelor interne este mult redusa.

Iar treaba cu segmentarea mai rapida este tot o aberatie.Cei care au patit asta sunt cei cu instalatii improvizate si de tehnologie veche si care ca s-au dat mari ca “uite cum merge direct pe gaz pornirea” si si-au zis in sinea lor ca de ce sa mai dea bani pe benzina daca tot porneste pe gaz.

Tata a folosit foarte multi ani instalatii GPL si nu a avut nici un fel de probleme cu motorul.In mod normal o masina cu instalatie gpl trebuie pornita pe benzina si mers cu ea asa pana temperatura motorului ajunge la 40-45 grade,dupa care trebuie trecuta pe GPL.

Dar nu mai e cazul sa fii atent la treburile astea.Pentru ca au aparut instalatii GPL secventiale de ultima generatie care pun la zid pe carcotasi.Acestea de asemenea fac ca si trecerea de pe benzina pe gpl sa fie automata sau sa se faca si la alti parametri. Totul se face din calculator si se face instaneu si automat fara sa se simpta  in mers. Sa nu mai vorbim ca unii producatori au inceput sa echipeze din fabrica masini pe GPL.

Iar daca vorbim de pret, nici nu incape discutie.

Diferenta de pret la GPL a fost tinuta doar de banditii de la pompa, dar cu noile preturi la benzina de peste 6 lei parca iti convine un GPL cu 3.1 lei.

Oricum faceti un calcul pe km si veti vedea. Eu zic ca e mai rentabil deocamdata.Oricum consumul la gaz e cu max 10-15 procente mai mare (depinde si de cum mergi) iar la drum lung e mai putin.

Per total costuri inca este bine si iti vei reduce cheltuielile cu carburantul.

Atentie, nu discut de instalatii gpl vechi si improvizate.

Daca optezi pentru instalare GPL, ai grija ca instalatia sa fie omologata R.A.R.

In acest fel, ai siguranta nivelului de testare al respectivei instalatii. Cu certitudine, o instalatie gpl omologata e la fel de sigura ca orice sistem de alimentare.Asa ca va puteti monta linistiti instalatii GPL omolgate R.A.R.

Si in privinta felului in care se va comporta masina puteti de asemenea sta linistiti.

comentarii

3 Responses to "Se uzeaza mai repede un motor cu instalatie GPL ?"
Anonim spunea...

16 noiembrie 2012 la 16:18

dieselul e sfant


Anonim spunea...

17 noiembrie 2012 la 18:53

eu am logan cu gpl de fabrica, si nu da semne de probleme,desi e cam puturos


Anonim spunea...

26 noiembrie 2012 la 17:38

pai la motorul ala de 1.2 cu care vine echipat,normal ca nu are caluti multi


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...