marți, 13 noiembrie 2012

Cand schimbi distributia la masina ta ?

Cu totii avem masini care trebuiesc intretinute.Ma intreb cati dintre voi respectati intervalul de revizii si cei care nu il respecta cum li se comporta masina. Cum le rezista distributia ?
Multi dintre noi nu stim ce contine kitul de distributie?... doar cureaua de distributie si rola de distributie? schimbarea distributiei implica si schimbarea kitului de transmisie (curea + rola de transmisie)? eventual si pompa de apa?
Multi dintre aparatorii intervalului dat de producator, imediat ce kilometrajul masinii ii arata valoarea inscrisa in cartea service incep cu reviziile.
Cati dintre voi stiti ca sanse sa ti se rupa cureaua de distributie exista si atunci cand ai plecat cu masina de la dealer. Chiar mai mari decât la 100.000 de km, pentru ca defectele de fabricatie apar mai ales la inceput.
Ideea insa e simpla: cu cat cresc numarul de kilometri parcursi cu atat cresc sansele sa pice distributia. Nu chiar liniar, însa oricum.
Risc exista tot timpul pentru ca, cauciucul din care e confectionat cureaua de distributie imbatraneste.
Acum depinde de fiecare cum apreciaza riscul si cat este dispus sa riste. Mai ales cand ne cumparam masini second-hand.
Schimbarea kitului de distribuţie stim cu totii ca e o revizie costisitoare, mai ales la maşinile turbo-diesel, la care la 90.000 de km trebuie inlocuita distribuţia (kit complet - curea, role, intinzatoare, eventual pompa de apa.
Daca iti cumperi o masina second hand si nu este luata de la un cunoscut şi nu ai garantia 100% a schimbarii (piese vechi pastrate, demontat capacul pentru a se vedea piesele noi etc.), distribuţia trebuie schimbata. In cele mai multe cazuri, distribuţia nu este schimbata, pentru ca vanzatorul nu mai “sparge” 500 de euro pe un kit complet. Situaţia este valabila şi in cazul unui turbo-diesel care afişează 50.000 de km la bord făcuti in numai 4 ani. Cam suspect. Masina poate avea lejer 100.000 de km si deci trebuie schimbata distributia. Nu te lua după cei 50.000 de km!
Dupa cum probabil stiti sunt unele service-uri care nu accepta un kit distributie fara pompa, de fapt capacul de la pompa de apa si rola aferenta.
Dar este recomandabil sa se schimbe si capacul pompei de apa deoarece in caz de defectare se va schimba din nou tot kitul de distributie iar de data aceasta se va schimba, evident si capacul pompei de apa si manopera costa suficient de mult si nu cred ca vrei sa o platesti de 2 ori.
Pompa cand da semne ca se strica, tiuie. Poti sa nu schimbi pompa de apa, dar daca dupa 30000 km dupa ce schimbi distributia iti pica pompa de apa, mai dai inca o data banii pe manopera pentru ca la mare parte dintre masini pompa de apa se schimba dupa ce se demonteaza distributia.
Acum sa va spun despre preturile la piese.
Exista magazine online de piese care au preturi bune la piese, chiar si service-uri care au propuneri acceptabile. Un pret bun la kit distributie am vazut la originalspareparts.ro. La ei gasesti kit distributie pentru orice autovehicul.
Si au un suport tehnic bine pus la punct care te ajuta sa faci alegerea potrivita.
Incercati.

comentarii

8 Responses to "Cand schimbi distributia la masina ta ?"
Anonim spunea...

13 noiembrie 2012 la 21:04

chestia aia cu distributia la km cam trebuie facuta, zic eu


Anonim spunea...

13 noiembrie 2012 la 21:13

eu mai am vreo 5000 si nu stiu ce sa fac, daca sa ma apuc sau nu


Anonim spunea...

14 noiembrie 2012 la 09:08

distributia e un lucru cu care nu trebuie sa te joci


Genul-feminin spunea...
14 noiembrie 2012 la 18:38

norocul meu ca nu ma ocup eu.sunt altii care sa tina programarea


Anonim spunea...

15 noiembrie 2012 la 09:58

eu am un prieten cu servis care stie ce si cum are nevoie masina mea,tot el comanda si piesele si le si schimba. Eu sunt doar cu banii


Anonim spunea...

16 noiembrie 2012 la 09:19

m-a facut 1300 cu tot cu manopera la Golf 4 Caravan..cu pompa de apa inclusa


Anonim spunea...

26 noiembrie 2012 la 17:44

e pret bun 1300,chiar prea bun


Anonim spunea...

21 mai 2014 la 11:19

1088 lei kit plus pompa apa skf ,
inclusa manopera
la norauto
golf plus 1.9 , 2006


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...