miercuri, 14 noiembrie 2012

Cum stati cu cheltuielile ?

Am colegi de servici care spun frecvent ca deja au cheltuit salariul in conditiile in care mai sunt aprope 2 saptamani pana la urmatoarea leafa. Si ca deja cheltuie de pe cardul de credit.
In conditiile astea stiti ce ar trebui sa facem? ar trebui sa ne corectam putin consumul si sa alegem cu mare atentie cui si pe ce dam banii, indiferent de produs. De masini si case ce sa mai zic.
Pai cum faci de ramai fara bani? Mergi la hypermarket, desi poti cumpara de la colt, de cele mai multe ori mai ieftin,dar suntem fitzosi si avem pretentii. cumparam din hypermarketuri in proportie de 75-80% produse straine, cu calitati de cele mai multe ori indoielnice pentru ca sunt low cost, astfel ne dam noua in cap, omorandu-ne industria si comertul nostru, adica tocmai locul de unde ne luam noi banutzul. cumparam legume si fructe turcesti iar ale noastre putrezesc pe camp si o sa ajungem sa  nu mai cultive nimeni caci nu e rentabil.
Continuand asa, fara sa gandim, ne trezim peste 20-30 de ani ca nimic nu mai e romanesc in jurul nostru si vom avea access doar pe bani si sa trecem strada. Masini? da...Dacia si Ford...adica ajutam alti romani sa-si ia salarii, desi patronatul e strain, ca deh, politicienii ne-au vandut pe nimic fara sa le pese, ba pardon, doar de comisioanele lor!
Case....da, dar la un pret decent de max. 500 euro/mp, restul e hotie....oricum, contructori romani si firme romanesti au asemenea oferte si putem cumpara....cei cu preturi piperate sunt ori de pe afara veniti la o imbogatire rapida aici, ori potentati locali cu gandul clar de jecmanire a consumatorilor....
E ALEGEREA NOASTRA SA NE DAM SAU NU IN CAP SINGURI!!!

comentarii

2 Responses to "Cum stati cu cheltuielile ?"
Anonim spunea...

14 noiembrie 2012 la 09:07

e o oarecare inconstienta


Yamasha spunea...
14 noiembrie 2012 la 11:44

Cred ca sunt 50% oamenii care fac asta. Eu nu pot, daca nu pun o suma deoparte o luna, nu ma simt bine...
Ca daca intr-o luna nu mai pot sa pun deoparte sau, la cum e situatia in ROmania se strica treaba si nu ne dau salariile, nu vreau sa raman mort de foame...


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...