marți, 20 noiembrie 2012

De ce ne luam masini cu aer conditionat ?

Intrebarea e destul de simpla :de ce luam masini cu aer conditionat ? Pentru fitze, sa ne laudam. Sau pentru confortul nostru ? Nu de multe ori observ atat in vanzarile de masini noi  ca se alege un aer conditionat auto si ca se renunta la o motorizare mai buna sau la un sistem de siguranta superior, la un airbag sau la un sistem de franare eficient.

Toti comandam aer conditionat si geamuri electrice. Nu ne intereseaza un motor diesel fiabil si puternic, nu ne intereseaza un ABS,ESP,AFU,SRS sau cum s-o numi in functie de producator.

Daca vorbim de masini second-hand, observ ca se prefera poate de multe ori o masina mai veche cu aer conditionat decat una mai noua si fara aer conditionat, sau ca se prefera o masina mai “tavalita” cu AC decat una intr-o stare mult mai buna si fara aer conditionat.

Si daca stau bine si ma gandesc, acelasi lucru se intampla cam in toate domeniile de activitate din tara noastra, noi romanii neavand inca mentalitatea de a gandi mai bine inainte de a face o achizitie, de a alege exact produsul de care avem nevoie si pe care binenteles, sa avem puterea financiara de a-l si intretine si care ne-ar scuti de mult mai multe neplaceri.

Ideea e ca si aceste instalatii trebuiesc intretinute. Vezi la un moment ca nu mai baga asa rece cum baga odata, ca te minti singur ca functioneaza, ca ai bagat freon in ea si nu te tine decat jumatate de vara pentru ca tubulatura nu mai e in parametrii si ca are scapari sau ca radiatorul e fisurat. Si te zgarcesti sa ii faci o verificare completa a instalatiei de aer conditionat cu substanta UV si tot ce presupune ea, ca nu ii faci o revizie a compresorului sa vezi cat ulei are si apoi se gripeaza si se strica si trebuie sa cumperi altul nou, ca nu faci o igienizare a tubulaturii.

Stiai ca in instalatia de climatizare se ascund numerosi germeni si bacterii care sunt foarte daunatori sanatatii. Mai ales copiilor. Un aer infestat care il inspiri direct in fata,

Pe scurt o instalatie de aer conditionat auto trebui intretinut si facute revizii la fel ca revizia de ulei sau ITP.

comentarii

2 Responses to "De ce ne luam masini cu aer conditionat ?"
Anonim spunea...

22 noiembrie 2012 la 13:27

de fitosi ce suntem, ca ne intreaba prietenii: Are aer conditionat ? si nu vrem sa fim priviti ca aomeni de nimic.Nu ne intreaba de frane,putere..


Anonim spunea...

26 noiembrie 2012 la 17:34

aerul conditionat e util, dar nu folosit excesiv.


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...