marți, 13 iunie 2017

Suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine

Sunteti de acord cu sintagma “suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine“
Pentru ca nu e prima data cand o aud. Si nu stiu de fapt cine ce anume intelege. Unii o definesc ca efortul pe care il depunem majoritatea dintre noi pentru a ne cumpara un lucru nou si facem tot posibilul sa ne cumparam un lucru cat mai de calitate pentru a ne tine mai mult, sau e doar un fel de snobism,o modalitate de a epata cu un lucru, cand de fapt nu prea ti-l permiti si nu se stie cat de mult ai nevoie de el.
Acelasi lucru e si in cazul masinilor. Unii dintre noi preferam masini second hand, cu cat mai multe dotari, masini care o sa ne gaureasca buzunarul lunar cu o anumita suma de bani destul de semnificativa, pentru ca indiferent de calitatea si producatorul acelei masini, sunt piese auto care, sub umbra sutelor de mii de km, imbatranesc si ca atare trebuiesc schimbate.montaj ac pe logan
Problema cu masinile second hand cu foarte multi km la bord si de asemenea cu ceva ani vechime, e aceea ca in cativa ani de cand ai cumparat-o, deja te gandesti sa o vinzi. Si asta datorita faptului ca observi ca multe dintre piesele masinii au imbatranit si ca incet incet trebuiesc schimbate una cate una.Si mai observi ca multe dintre dotarile pentru care ai platit o multime de bani nu le folosesti.
Altii dintre noi suntem prea contestati si suntem priviti ca oameni de “nimic” deoarece ne cumparam masini noi, chiar daca fara dotari de varf , cum ar fi Logan sau alt producator de masini oarecum low-cost.
Ei bine, observ de asemenea cum multe dintre masinile second hand importate la noi in tara nu au in dotare geamuri electrice si poate nici aer conditionat. Oare nemtii (invidiati la maxim de catre noi) de ce au cumparat acele masini fara dotari ? Si la fel cum se poate monta un ac pe un VW sau Opel, la fel se poate face si un montaj ac Logan.
Ma intreb oare cum multe dintre modelele Dacia facute la noi, si-au gasit cumparatori chiar si in Germania, Anglia sau alte state europene puternic industrializate si cu producatori de masini de top.
Imi aduc aminte de incercarile nemtilor de a denigra(rasturna) Loganul (care se vinde bine chiar si in Germania) sau de aprecierile britanicilor referitor la Dacia Sandero: "Ieftin si vesel din Romania".
Cand ma gandesc la achizitaia de masini scumpe , ma gandesc poate si la zicala :“Afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul”. Ne cumparam masini scumpe, la care de abia ne permitem sa le intretinem deoarece salariile sunt destul de mici, si casele nostre poate nu au confortul masinii pe care o detinem.
Suntem oare fericiti asa ?

comentarii

0 Responses to "Suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...