marți, 1 aprilie 2014

Cand o sa ne schimbam mentalitatea

Nu raman surprins cand aproape zilnic observ cum la 25 de ani de la revolutie, inca mai avem conceptii invechite referitoare la anii cand trebuie sa faci o facultate, cand trebuie sa te casatoresti, cand trebuie sa faci copii.

Zilele acestea am avut placerea sa stau pentru 3 zile in compania unor “straini” din Franta. Pai chiar ii consider straini pentru ca au o cu totul mentalitate decat cea din Romania. Poate noi romanii suntem asa din cauza saraciei sau din cauza stresului si a problemelor curente.

Spre exemplu in Franta  femeile la 40-50 de ani se considera ele insele si sunt considerate tinere, sunt frumoase si ingrijite si au o viata sexuala activa. Si sunt apreciate.

In Franta, tinerii la 23 de ani se considera poate inca adolescenti si adult incepi sa fii considerat de la vreo 26.

In Romania, parca deja ai destinul trasat, mai ales in ceea ce priveste casatoria si momentul cand trebuie sa faci copii. Noua romanilor ne place indiscretia, ne place sa luam la intrebari pe toti apropiatii, sa ne laudam ca suntem realizati si cu copii ca avem o masina si o casa luata pe un credit pe 30 de ani care ne va trasa viata plina de griji pana la batranete.

Si lucrurile par simple odata ce avem toate astea dar cred ca e pur si simplu impresia noastra, iar superioritatea aceasta afisata e doar in mintea noastra. Noi poate suntem cei chinuiti.

night club woman

In Vest, unii se casatoresc foarte repede, altii mai tarziu, oricum, in general nu intereseaza pe nimeni daca ai copii sau nu, daca esti casatorit sau nu.

In Vest daca ai chef sa faci o facultate la 50 de ani o poti face fara probleme, si nu esti privit ca un “atipic” la cursuri..

in Vest daca mergi la un club nu esti privit precum in Romania. E viata lor si si-o fac frumoasa cum stiu ei.

Conceptiile precum cele din Romania, nu sunt doar presiuni sociale care iti amarasc viata.

comentarii

1 Responses to "Cand o sa ne schimbam mentalitatea"
alina spunea...
6 aprilie 2014 la 20:30

si ajungi sa-i ocolesti pe toti cei care te plictisesc cu aceleasi intrebari si sfatiuri:
cand faceti si voi un copil, e timpul, ca mai tarziu o sa va para rau
daca nu gandesti ca ei, devii un ciudat


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...