luni, 21 noiembrie 2011

Google, Facebook si Yahoo! spun ca proiectul de lege gandit sa combata pirateria online este exagerat de dur

Noua mari companii de internet printre care Google, Facebook, Mozilla sau Twitter au trimis o scrisoare in care critica dur proiectul de lege inaintat Congresului american de catre grupurile din industria filmului si cea muzicala. Proiectul gandit sa diminueze pirateria online da producatorilor de continut puteri foarte mari si va afecta inovatia, aducand pe internet o epoca a cenzurii, spun cele noua companii.
Daca legea trece, ar putea insemna sfarsitul torentilor, ai dc++ -ului, al serviciilor de filesharing, a site-urilor cu filme si seriale online, muzica, etc...
Nu este corba de cenzura care nu trebuie confundata cu drepturile de autor si CENZURA nu trebuie confundata cu faptul ca ti se TAIE, posibilitatea de
a descarca GRATIS, repet, descarca gratis. Era cenzura daca ti se lua si aceasta posibilitate si informatia, fie ea in orice fel (filme, muzica, publicatii media etc.), dar ea exista si va fi mai bine protejata , atata tot. Ceea ce , mie personal, mi se pare corect....vrei muzica, o cumperi, vrei un film, il cumperi...daca te duci la magazin, nu cred ca iti permiti sa iei de pe raft orice doresti si apoi sa treci pe langa casele de marcat fara sa platesti, deoarece asta se numeste furt. Era cenzura daca gaseai rafturile goale, aveai bani in buzunar dar nu aveai posibilitatea sa cumperi.
Cred ca am fost destul de explicit, mai mult ca sigur asta este si ideea acestei legi, si nicidecum de a cenzura.

comentarii

0 Responses to "Google, Facebook si Yahoo! spun ca proiectul de lege gandit sa combata pirateria online este exagerat de dur"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...