joi, 8 decembrie 2016

Curatarea imprimantei – modalitatea prin care te poti bucura cat mai mult timp de imprimanta ta

Incet dar sigur dispozitivele inteligente au ajuns nu doar sa faca parte din viata noastra ci sa nu ne mai putem imagina viata fara ele. Cand fac aceasta afirmatie ma refer la smartphone-uri, tablete, copiator A3, copiator color, etc. Avand in vedere ca aceste dispozitive sunt atat de importante pentru noi trebuie sa fim foarte atenti la modul in care le utilizam si mai ales la modul in care avem grija de ele pentru ca doar in felul acesta ne putem bucura cat mai mult timp de ele.

Avand in vedere ca printam din ce in ce mai multe informatii, imprimanta a devenit de asemenea un dispozitiv necesar, acesta regasindu-se in foarte multe gospodarii indiferent ca este vorba despre Bizhub C253 ori oricare alt model ce poate fi achizitionat de la Ecopier.ro. Din acest motiv dar si pentru a nu fi nevoit sa achizitionam des un astfel de dispozitiv haideti sa vedem care sunt cele mai importante sfaturi de care trebuie sa tinem cont in cazul in care vrem sa exploatam respectiva imprimanta o perioada cat mai lunga de timp.

Utilizatorii de imprimante cu jet de cerneala trebuie sa tina cont de urmatoarele sfaturi:
     - Duzele si capurile de imprimare reprezinta doua dintre cele mai importante componente ale unei imprimante cu jet de cerneala. Din acest motiv trebuie acordata o atentie deosebita acestora, in caz contrar functionalitatea imprimantei fiind afectata pana in punctul in care se strica de tot. Pentru a evita acest lucru atat duzele cat si capetele de imprimare trebuie curatate. Acest lucru se poate realiza fie din meniul imprimantei fie din aplicatia instalata in calculator.
     - Pentru ca praful este unul din inamicii imprimantelor, acestea trebuie curatate atat la exterior cat si la interior de praf. Mare atentie la modul in care este cuatat interiorul imprimantei. Acesta trebuie curatat doar cu o carpa moale, care nu lasa scame si care e uscata.
Chiar daca tehnologia utilizata de catre imprimantele cu laser difera fata de cea utilizata de catre cele cu cerneala intretinerea acestora se aseamana. Diferenta consta in faptul ca la imprimanta cu laser trebuie sa cureti rolele si nu capetele de imprimare si duzele. Pentru ca acestea sunt foarte sensibile ele trebuie curatate cu mare atentie, astfel incat sa nu se deterioreze in nici un fel.
Desi aceste sfaturi par banale cu siguranta vor fi apreciate de catre imprimanta in cazul in care vor fi respectate.

comentarii

0 Responses to "Curatarea imprimantei – modalitatea prin care te poti bucura cat mai mult timp de imprimanta ta"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...