miercuri, 28 martie 2018

5 motive pentru a solicita ajutorul unui psiholog


Atunci când te afli într-un impas emoțional care îți afectează viața atât pe plan social, cât și pe plan emoțional, ai nevoie de o metodă care să te ajute să depășești impedimentele apărute. Una dintre cele mai bune tehnici la care pot apela cei care se confruntă cu astfel de probleme este consilierea psihologică. 
Psihoterapeutul este cel care te poate ajuta să gestionezi conflictele la nivel intern sau extern și totodată să înțelegi care sunt cauzele care au dus la izbucnirea lor.
Iată care sunt principalele motive care te-ar putea determina să apelezi la un psiholog:
  1. Consilierea psihologică te poate ajuta să te cunoști mai bine;
  2. Discuțiile cu un psiholog pot facilita dezvoltarea personală;
  3. Consilierea psihologică poate contribui la cultivarea unor abilități personale ale pacientului – de exemplu, creșterea capacității de adaptare la mediul extern (la societate și la condițiile de viață);
  4. Psihologul te poate ajuta să-ți rezolvi conflictele intrapersonale sau interpersonale prin metode noi, eficiente;
  5. Consilierea psihologică te poate ajuta să găsești multiple variante de soluționare a situațiilor de criză.
Ce rol are consilierea psihologică
Având un caracter formativ, principalul obiectiv al consilierii psihologice constă în dezvoltarea unor abilități pe care le are pacientul. Astfel, prin intermediul acestei forme de terapie, se urmărește obținerea unor rezultate care să favorizeze evoluția individului. Psihologul pune la dispoziția persoanei o serie de instrumente pentru a depăși dificultățile  pe care le întâmpină. Consilierea psihologică poate avea ca scop rezolvarea de probleme de natură emoțională.
Cât costă consilierea psihologică
Beneficiile pe care le aduce consilierea psihologică nu se pot vedea dintr-o ședință, ci este nevoie de mai multe întâlniri pentru a reuși să depășești situația neplăcută în care te afli. În București, prețul unei ședințe de consiliere psihologică poate varia în funcție de experiența pe care o are specialistul,  de tehnicile folosite, de locația în care se află cabinetul ș.a.m.d. În general, prețul poate fi cuprins între 50 și 150 lei.
Solicită serviciile unui psiholog la domiciliu
În ultimii ani, psihologia a realizat progrese foarte mari, astfel că în zilele noastre există și opțiunea de a apela la un psiholog la domiciliu. Dacă întâmpini anumite dificultăți în ceea ce privește deplasarea la un cabinet profesional specializat în psihologie sau nu te simți în largul tău într-un cadru străin cu care nu ești familiarizat, poți opta pentru o astfel de variantă.
Primul pas către autocunoaștere
În urma consilierii psihologice, vei putea găsi răspunsuri la anumite întrebări și vei găsi noi soluții prin intermediul cărora să ieși din impasul existențial în care te afli. De altfel, consilierea psihologică poate avea ca scop rezolvarea unor chestiuni precum: orientare vocațională, episoade de anxietate, temeri care au legătură  cu sarcina și cu nașterea, conflicte familiale, conflicte interioare, intervenții în cazul unui divorț (consilierea copiilor și a soților), conflicte emoționale (în situația bolnavilor în stadii terminale).
Consilierea psihologică îți poate facilita drumul către autocunoaștere, te poate ajuta să crești,  să te dezvolți, să-ți definești și să-ți atingi scopurile. De asemenea, psihologul te poate ajuta să înțelegi ceea ce simți, să îți regăsești echilibrul, liniștea și forța de a trăi. La nivel comunicațional, te va ajuta să descoperi noi strategii atât de relaționare cât și de rezolvarea a conflictelor interpersonale.

comentarii

0 Responses to "5 motive pentru a solicita ajutorul unui psiholog"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...