vineri, 21 septembrie 2012

Oktoberfest, festivalul în care preţul berii este hotărât de Primărie, nu de producători.

Între 22 septembrie şi 8 octombrie are loc în Germania, la Munchen, cel mai faimos festival al berii, Oktoberfest, care atrage în fiecare an cel puţin şase milioane de vizitatori. În acest an, cei care vor trece pragul renumitului festival, vor trebui să scoată din buzunar pentru un litru de bere (Mass) între 9,10 şi 9,50 de euro.

Primăria din Munchen se pregăteşte de zori pentru marele eveniment care va avea loc în septembrie şi octombrie, la care sunt aşteptaţi să participe milioane de oameni. Între 22 septembrie şi 8 octombrie se organizează în Germania, Oktoberfest. Dacă în alte ţări, inclusiv România, preţul berii este stabilit de către producători, ei bine, cei care vor trece pragul festivalului Oktoberfest vor plăti pentru un litru de bere acelaşi preţ. În acest sens, primăria din Munchen a hotărât şi preţurile care vor fi percepute: între 9,10 şi 9,50 de euro o "Mass".

Festivalul durează 16 zile şi celebrează berea şi cultura bavareză, la Oktoberfest este aşteptat orice tânăr, indidferent că este femeie sau bărbat, căruia îi place berea. În cadrul festivalului sunt amplasate în jur de 15 corturi, unde se oferă bere produsă de fabrici nemţeşti diferite. Iar pentru cei care doresc să deguste bucatele bavareze, acestea abundă la Oktoberfest: Erde (cârnaţi cu mere şi piure de cartofi), schlachtplatte (placă de cârnaţi), hassenpfeffer (tocană de iepure) şi, desigur, schweinshaxe (ciolan de porc).

comentarii

0 Responses to "Oktoberfest, festivalul în care preţul berii este hotărât de Primărie, nu de producători."

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...