luni, 24 septembrie 2012

Prima Casa – un program pentru cei care au ….stiti voi ce

Care ati fost la banca sa va luati un credit pentru Prima Casa ?
Sau care v-ati luat ?
Ma intreb cum  calculeaza banca cheltuieli de subzistenta de numai 300 de lei/persoana?
In aceasta suma sunt trecute si costul facturilor la utilitati si transport sau suma este calculata numai pentru mancare? Daca nu sunt incluse utilitatile, aceasta suma 300X2=600 lei pentru ca vorbim de 2 persoane timp de 30 de zile inseamna o dieta bazata pe paine, cartofi si fasole in proportie de 80%, iar carne de Craciun si de Paste. Practic acest cuplu ar trebui sa faca foamea 25 de ani pana termina creditul.
Mai pot face si copii in conditiile acestea? Greu de crezut, rata la banca trebuie platita. Ma intreb retoric, daca din 2008 pana in 2012, preturile la alimente s-au dublat, litrul de benzina costa dublu, pretul utilitatilor a crescut foarte mult, urmeaza pana in 2018 liberalizarea pretului la curent electric si gaze naturale pentru populatie si agenti economici, deci o alta dublare a pretului alimentelor in urmatorii 3-4 ani, coroborata cu stagnarea sau cu cresterea anemica a salariilor reale din cauza crizei economice, cata mancare se va mai putea cumpara cu aceasta suma de subzistenta peste 3- 4 ani?
Sunt niste calcule simple, care se invata la matematica clasa 3.Poate politicienii nostrii cei mai rasariti ar putea sa mai treaca putin pe la tabla inmultirii, eventual sa caute niste manuale online pe tabletele alea smechere cu care s-au improprietarit. Ca nu li s-au dat pentru mess.
Viitorul nu suna bine.

comentarii

0 Responses to "Prima Casa – un program pentru cei care au ….stiti voi ce"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...