luni, 23 iunie 2014

Chestionare auto DRPCIV. Sfaturi în ceea ce privește examenul de teorie DRPCIV.

Chestionarele auto din programa DRPCIV sunt aclătuite pe baza legislației rutiere care cuprinde: codul rutier, indicatoare și marcaje rutiere, măsuri de prim ajutor, noțiuni de mecanică, contravenții, infracțiuni și conduita preventivă. Nu este indicat să faceți chestionare auto din manualul de legislație rutieră, deoarece nu au prea mare legătură cu respectivele chestionare oficiale din programul DRPCIV. Deși multe școli de șoferi au ca program chestionare alcătuite de profesori de legislație rutieră, elevii nu pot progresa deoarece la examenul oficial întâlnesc alte răspunsuri și întrebări.

Cea mai bună pregătire pentru examenul teoretic, este de a rezolva cât mai multe chestionare auto DRPCIV. Între timp ce rezolvi, te pregătești foarte bine pentru examen și înveți legislație rutieră. Dacă ești nelămurit în legătură cu anumite răspunsuri, le poți găsi pe diverse forumuri, rezolvate de persoane care au trecut prin examen. Rata de eșec la examen este de 70% pentru că elevii nu știu cum să se pregătească. Chestionarele din manualele de legislație rutieră nu ajută prea mult și doar induc elevii în eroare. Foarte puține școli de șoferi au programul DRPCIV pentru pregătire. Cei care abordează programul DRPCIV la o școală de șoferi, nu are probleme cu sala.

Desfășurarea examenului de teorie DRPCIV. (sfaturi)

Emoțiile sunt firești și pot fi controlate foarte ușor. Dacă vei reuși să le temperezi, nu vei avea probleme în timpul examenului. După ce ai rezolvat întrebările de acomodare, va trebui să începi să rezolvi întrebările care le știi 100%. Acele întrebări care-ți sunt clare și de care te-ai mai ”lovit”. Astfel, acumulezi cât mai multe răspunsuri corecte și te apropii de final fără greșeli. Timpul de lucru este de 30 de minute și nu trebuie să-ți faci probleme pentru că ai suficient timp să rezolvi întrebările. După rezolvarea întrebărilor cunoscute, trebuie să rezolvi întrebările care consideri că le știi destul de bine. Aici va trebui să folosești uneori, butonul ”RĂSPUND MAI TÂRZIU”. Fiecare întrebare și răspunsurile ei trebuiesc citite cu mare atenție. Mai ales acelea care au mai multe variante de răspuns.

După ce ai rezolvat întrebările din etapa 2, vor rămâne întrebările finale, care nu le-ai întâlnit niciodată. Aici va trebuie să fii din nou atent pentru că unele sunt logice și au răspunsuri foarte ușoare. De obicei, întrebările de la sfârșit sunt cu imagine și cu răspunsuri capcană. Desigur, poți folosi și aici butonul „RĂSPUND MAI TÂRZIU”. Îți va rămâne cam 12 minute pe final, dar chiar dacă ai acumulat 22 de puncte, străduiește-te să obții cât mai multe puncte. Dosarul îți va fi ferificat de examinator și te va ajuta mai mult când vei avea de parcurs traseul.

Succes la examen.

Material de Ovidiu Drobotă.

comentarii

1 Responses to "Chestionare auto DRPCIV. Sfaturi în ceea ce privește examenul de teorie DRPCIV."
Marius spunea...

24 iunie 2014 la 08:41

trebuie mult exercitiu,ceea ce unii dintre noi nu prea stiu :P


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...