duminică, 22 iunie 2014

Suntem mult prea analfabeti

S-a observat la evaluarea nationala(capacitate). Avem copii care nu stiu bine sa scrie, avem copii care nu stiu sa desparta in silabe, avem copii care nu fac acordul gramatical bine.

Avem de asemenea semeni de ai nostrii care sunt in aceeasi “galeata”.

E de ajuns sa accesezi site-urile de mica publicitate.

Zilele astea, caut un gadget. Sa zicem ca raman surprins si nu prea ca limbajul de mirc, prescurtarile sunt la locul lor. Dar cand intalnesti si cuvinte care nu stim sa le scriem, care nu le stim pluralul, atunci devine de-a dreptul ingrijorator.

Ma intreb unde se indreapta societatea care nu percepe ca educatia e adevaratul ei succes.

Facultatiile, in lacomia pentru bani, pentru finantarea salariilor babane ale profesorilor universitari, accepta prea multe grupe/sectii cu plata.scoala-de-prosti

Acestea sunt promovate an de an, cu planuri de scolarizare lejere, cu examene in sesiune mai lejere, pentru a promova cat mai multi si a se mentine efectivul de platitori.

Cine vrea sa inceapa o facultate la care sa plateasca taxa si sa nu o termine? Ca atare, indulgenta e redusa cat se poate si astfel ies de pe bancile facultatilor cu o patalama care nu valoreaza nimic, pentru ca nu stiu sa faca absolut nimic.

Avand in vedere ca urmeaza un an electoral, subiectele de la evaluarea nationala si bacalaureat vor fi cu adevarat lejere, pentru a avea o promovabilitate crescuta.

Atat. Sa auzim de bine.

comentarii

1 Responses to "Suntem mult prea analfabeti"
Iuliana spunea...

23 iunie 2014 la 08:48

astzi incepe evaluarea nationala...aveti emotii ?


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...