marți, 25 februarie 2020

Fericirea si starea de bine sunt doar niste alegeri

Fericirea si starea de bine sunt doar niste alegeri .
Nimeni nu se naște cu ele și, cu atât mai mult, nimeni nu e lipsit de ele chiar de la naștere. Vin în timp și trebuie educate să ne curgă prin vene suficient de mult încât să le observăm. Spun asta pentru că vad un număr din ce în ce mai mare de oameni nemulțumiți de cei din jur. 

Oameni care-și definesc stările lor în funcție de acțiunile celorlalți. Care spun ca lor le e rău pentru ca X guvernează, ori Y e primar, pentru că șeful Z e cum e și tot așa. O statistica mai veche spunea ca, dintr-un total de peste 500.000 de oameni care își plansesera amarul la noi, căutând sfaturi pentru diverse situații legale sau fiscale, doar câteva zeci făcuseră, cu adevărat, ceva (petiții, plângeri, audiențe), ca să schimbe situația de fapt, nu doar sa rezolve problema lor punctuală. La întrebarea de ce n-au făcut-o, am aflat ca, în majoritatea cazurilor, ar trebui să o facă alții. Noi, probabil. Și asta spune multe. 
Fericirea e o alegere. La fel ca și societatea în care trăim, atmosfera de pe strada noastră ori cea din casă. Și toate depind nu doar de Dumnezeu, Budha ori alți zei, ci de o chestie mult mai simplă. Binele pe care nu încerci sa îl sădești în jur e doar o himeră.

comentarii

0 Responses to "Fericirea si starea de bine sunt doar niste alegeri "

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...