miercuri, 27 iulie 2016

Factorii care scurteaza viata unei baterii auto

Bateriile auto si moto sunt extrem de importante pentru o buna functionalitate a oricarui autovehicul. Este de la sine inteles ca, pentru a functiona la capacitate maxima, un sofer trebuie sa ia in calcul detalii privind depozitarea, transportul, respectarea procedurilor aferente unei montari / demontari corecte. In continuare, ne vom referi la cateva ipostaze din viata unei baterii auto si moto , posibile probleme care pot surveni datorita neglijentei si cum sa prevenim uzarea prematura a acumulatorului.
1.       Efectul de coroziune are un impact negativ asupra performantei unei baterii. El se poate datora unei supraincarcari. Fenomenul de coroziune este de fapt facilitat de gazul care apare in urma combinarii apei cu acidul din electrolit. Substanta rezultata ataca si distruge nu doar conectorii si terminalele, dar in acelasi timp si cureaua.
Este mai putin faptul ca o pelicula subtire de rugina care se formeaza deasupra suprafetei care acopera bateria poate provoca o descarcare lenta.
ü      Curatand ori de cate ori puteti suprafata bateriei si mentinand mereu curate terminalele si conectorii, poti prelungi durata de viata a bateriei tale.
2.       Un alt aspect care se poate solda cu efecte negative este legat de sistemul de incarcare nu este capabil sa ofere o incarcare completa a acumulatorului.
ü      In aceasta situatie, se impune verificarea sistemului de incarcare al vehiculului respectiv.
3.       O curea uzata poate aluneca, iar alternatorul nu va fi folosit la intreaga sa capacitate. Problemele tehnice de ordin intern, precum diode explodate sau regulatori defecti, pot cauza sub-incarcarea bateriei.
4.       O eroare comuna este sa incarcati doar putin, apoi sa conduceti si tot asa. Daca veti repeta acest lucru, asteptati-va ca bateria sa aiba parte de o durata de serviciu scurta.
5.       Luati in calcul temperatura. Atat valorile foarte ridicate, cat si cele foarte scazute, afecteaza operarea si puterea unei baterii.
La 0°F, o baterie functioneaza doar cu 40% din capacitatea sa totala. Temperaturile scazute influenteaza reactiile chimice din interiorul acumulatorului. Si uleiul devine mai gros la temperaturi foarte mici. Pe de alta parte, expunerea la caldura foarte mare determina pierderi de electrolit.


Daca doriti sa achizitionati o noua baterie, puteti opta pentru acumulatori auto Sorgeti  fara intretinere, care beneficiaza de protectie sporita impotriva coroziunii si a scurgerilor de electrolit!  

comentarii

0 Responses to "Factorii care scurteaza viata unei baterii auto "

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...