marți, 6 septembrie 2016

Paul Gascoigne vs Scotland - 1996

S-ar putea ca prea putini sa si-l mai aminteasca. Si chiar daca si l-ar aminti mai multi, tot nu si l-ar aminti cati ar trebui . Pe el, betivul, bufonul si regele. Toate la un loc, caci asta a transmis cel denumit "Gazza". Paul John Gascoine a semanat pe terenul de fotbal cu celalalt englez, "nebun" si problematic,jucatorul de snooker Ronnie O'Sullivan. 
Golul lui Maradona din meciul cu Anglia in 86' , este considerat cel mai frumos al tuturor timpurilor. Poate ca asa este, poate ca intre momentele de geniu nu-si are locul nicio comparatie. Mie cel mai mult mi-a placut insa, momentul lui "Gazza" din 96'. 
Aspteptari enorme in Insula, de la Gazza si ai lui, dar mai ales de la Gazza. Anglia nu reuseste sa castige meciul de deschidare cu Elvetia(1-1). Gazza era in vrie (ca mai tot), blamat de toata opinia publica si mai ales de tabloide. In conditiile astea, urma Scotia si o presiune generala de neinchipuit la momentul meciului. Dupa ce Shearer face 1-0, McAllister rateza penaltiul si egalarea.In minutul 79 lucrurile erau inca departe de a fi incheiate. Aici intervine momentul lui Gazza, moment de care nu cred ca a fost constient, decat poate dupa. L-am denumit moment de gratie, pentru ca goluri dau toti "ronalzi" fotbalului recent. Fata de alte bijuterii ale genului, poate tehnic mult mai complicate sau mai lucrate, acest moment a avut ceva atat de natural, de firesc, de uman in el, incat nu-mi amintesc sa mai fi vazut ceva atat de viu. Il puteti urmarii mai jos, in cometariul lui Terry Venables selectionerul lui Gazza de la acea vreme.

comentarii

0 Responses to "Paul Gascoigne vs Scotland - 1996"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...