marți, 20 septembrie 2016

Cum sa imi pastrez alimentele corect in frigider

Saptamana trecuta mi-am cumparat de pe rombiz.ro o combina frigorifica noua si ma bucur in fiecare zi de alimente pastrate in cele mai bune conditii. Frigiderul e un „must have” in absolut orice locuinta, deoarece alimentele trebuie pastrate corect pentru a fi consumate. 

Sunt insa si persoane care au frigider insa nu isi pastreaza alimentele asa cum ar trebui. Daca vrei sa nu fii o astfel de persoana, iata ce trebuie sa faci:
Seteaza o temperatura corecta
Daca vrei ca mancarea sa reziste in frigider e deosebit de important sa setezi o temperatura corecta. O temperatura corecta previne dezvoltarea microorganismelor care pot duce la diverse boli total nedorite. Specialistii recomanda ca temperatura din frigider sa nu coboare sub 4 grade Celsius.
Verifica alimentele 
Daca un aliment e tinut in frigider nu inseamna ca va rezista saptamani intregi fara se se altereze. Orice produs are o anumita valabilitate. Verifica in permanenta produsele din frigider si elimina-le pe cele care nu mai sunt comestibile. 
Nu aglomera rafturile
Avem de multe ori tendinta de a aglomera rafturile din frigider si de a umple frigiderul, insa nu ne gandim la faptul ca nu lasam aerul sa circule. Pentru a pastra alimentele la temperatura optima, trebuie sa-i permiti aerului sa circule. 
Curata in permanenta frigiderul
Orice frigider trebuie sa arate impecabil. Ai mare grija sa stergi orice murdarie la timp si sa faci curatenie generala in frigider cel putin o data pe luna. Astfel te asiguri de faptul ca alimentele vor fi pastrate in cele mai bune conditii. 
Pastreaza mancarea gatita in vase etanse
Atunci cand vrei sa depozitezi in frigider mancare gatita, ai mare grija ca aceasta sa fie asezata in vase etanse.
Ai mare grija la modul in care pastrezi alimentele in frigider, deoarece riscurile consumului de alimente alterate sunt destul de mari. 

comentarii

0 Responses to "Cum sa imi pastrez alimentele corect in frigider "

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...