luni, 23 aprilie 2012

A inceput sa ii muste concurenta de fund

        Citeam zilele trecute despre recenta “decizie” a Consiliului Concurentei care considera ca, impunerea unei garantii, la cumpararea unei masini noi, conditionata de efectuarea reviziilor in reteaua de service-uri a dealerilor marcilor, este o practica abuziva.
         Cu totii stim ca service-urile "recomandate de producatori" trag pielea de pe noi... Fara sa numesc vreo marca de masina, stim cu totii ca , atunci cand vine vorba de piese auto preturile difera foarte agresiv, chiar si cand e vorba de dealeri autorizati.Cazul nostru, in Bucuresti, ati putea fi uimiti ca pretul pieselor de schimb difera foarte mult intre aceiasi dealeri autorizati.Si vorbim de piese originale, piese identice de la acelasi producator.
        Asa ca, sa ma lase cu service-urile autorizate...
        Soferii sfatuiesc producatorii si importatorii, ca in lumina noilor reglementari care in sfarsit aduc concurenta si pe piata service-urilor auto, sa-si revizuiasca preturile nesimtite la piesele de schimb si manopera.
A inceput sa ii muste concurenta de fund.
       Nu de putine ori, la concurenta ai sanse sa gasesti si oameni mai bine pregatiti, care nu bat cu ciocanul in masina si folosesc scule potrivite.Ca sa nu mai iau in calcul si varianta magazinelor de piese auto online pe care le recomand 100%. Pretul mai mic e sustinut de faptul ca chiria si toate utilitatile sunt clar reduse la minimum prin deschiderea unui magazin online, care iti ofera tot confortul si suportul necesar.
Unul dintre site-urile de profil este si lumea-auto.ro care deruleaza tot felul de promotii si sunt profesionisti.
Lumea Auto iti face plinul lunar! Cumpara orice produs si esti inscris automat in campanie! Campania se deruleaza lunar si castigatorul este extras lunar pe data de 1 a fiecarei luni.”
Sper ca recenta  interventie a consiliului concurentei sa aduca lucruri bune.
Poate se va rezolva asta, dar cu siguranta se va gasi vreo portita de scapare.
        Mai e o problema cu asigurarea CASCO , adica daca sunt asigurat la firma X  trebuie sa merg la service-ul Y cu care societatea  de asigurari are un contract. Ca sa ma duc sa repar pe Casco fara sa platesc, inainte trebuie sa ma duc la service-ul Y, agreat de societatea de asigurari X (care uneori nu este service-ul marcii si trebuie sa astept foarte mult pentru piese,devize de reparatie,hartogaraie..etc).
Problema asta oare cand se va rezolva?(si nu numai pe hartie…si la agentii)

comentarii

5 Responses to "A inceput sa ii muste concurenta de fund"
Filmul de 10 spunea...
6 mai 2012 la 23:41

Bun reviw, bafta.


Anonim spunea...

19 mai 2012 la 17:04

Ai gasit la ce site sa faci reclama :)) e de tot k****l prefer mai mult autokarma sunt oameni mai priceputi care iti rasp la tel, nu ca cei mentionati de tine nu au habar de identificat piesele


Anonim spunea...

28 iunie 2012 la 00:42

@anonim 19 mai - intelegem de aici ca esti angajat autokarma. Foooarteee subtil mesajul tau :)))
Horia


Anonim spunea...

11 iulie 2012 la 00:32

articol platit, este vizibil


Auto-on spunea...
19 mai 2013 la 14:37

Articolul este ok dar este cu reclama pentru lumea auto ;)


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...