luni, 17 februarie 2014

De ce sa mergi in Creta ?

Grecia este una dintre cele mai populare, dar si mai accesibile destinatii de vacanta in sezonul cald, iar turistii nu vin doar din zona Europeana, ci din intreaga lume pentru a se bucura de ceea ce au de oferit numeroasele insule grecesti. Acesta este unul din atuurile Greciei ca destinatie de vacanta, fiind o tara care isi arata alta fata de la o destinatie la alta, astfel incat turistii pot calatori aici ani la randul, continuand sa descopere de fiecare data ceva nou. Cei care aleg o oferta in Creta ca prima destinatie de vacanta, le va fi intotdeauna greu sa schimbe destinatia.

vacanta creta grecia

De ce vacanta in Creta?

Dintre toate insulele grecesti, Creta este cea mai mare si cea mai populata. Aici, iernile sunt blande, iar verile calduroase sunt indulcite de briza Mediteranei, ceea ce face din Creta destinatia ideala pentru a scapa de arsita sezonului cald. Vara este momentul ideal pentru a alege o oferta in Creta din numeroasele oferte puse la dispozitie de agentiile de turism an de an, insa plajele nu sunt singurul motiv pentru a vizita aceasta insorita parte a Greciei. Cei care au calatorit aici vor spune ca Creta nu poate fi descrisa in doar cateva cuvinte, este acel gen de loc ce trebuie vizitat macar o data in viata:

- Creta este destinatia perfecta pentru vacantele in familie, gasindu-se activitati potrivite pentru toate grupele de varsta si toate tipurile de turisti.

- Pe langa peisajele superbe si plajele intinse, turismul in Creta se bazeaza si pe mostenirea cultural-istorica mai bogata aici decat in majoritatea celorlalte insule grescesti. Creta este presarata de ruine si vistigii ale culturii Minoica, ce pot fi vizitate intre zilele lenese petrecute la soare.

- Creta este de asemenea cea mai bogata insula din punct de vedere cultural de pe intinderea Greciei, facand din pachetele de oferte Creta ocazia ideala pentru a simti si trai pulsul Greciei asa cum este ea, cu vitalitatea, farmecul si mai ales bucataria sa exceptionala.

Optiuni pentru sejurul in Creta

Creta se imparte in patru zone principale de interes turistic, fiecare avand ceva diferit de oferit pentru cei care aleg sa petreaca un sejur in Creta:

Chania - in partea de vest a Cretei este o regiune muntoasa ce adaposteste o imensa rezervatie naturala. Orasul Chania in sine are un farmec aparte, diferit de restul destinatiilor din zona datorita perioadei de stapanire Venetiana.vacanta_in_creta

Rethymno - situat intre Muntii Albi si Muntele Psiloritis, impleteste peisajele montane cu plaje intinse intr-un tablou greu de uitat. Desi o regiune micuta prin comparatie cu alte destinatii din pachetele de oferte Creta, zona este bogata in savoarea autohtona si locul ideal pentru a experimenta cu adevarat cultura Cretana.

Herkalion - asezat tot intre doua lanturi muntoase, este locul ideal pentru cei care vor sa viziteze viile si culturile de maslini traditionale din Grecia. Aici, turismul din Creta dovedeste ca poate straluci cu adevarat, destinatiile turistice fiind exploatate la maxim, gasindu-se obiectivele cultural-istorice, zonele de coasta si satele sale pitoresti.

Lasithi - cea mai de est regiune a Cretei este dominata de plaje intinse si apele azurii ale Mediteranei. Aceasta zona ofera destinatia ideala pentru vacanta de vara, asa cum si-ar inchipui-o orice turist dornic de soare si relaxare. Ofertele din Creta pentru aceasta zona sunt oferte in statiuni turistice si hoteluri de lux, perfecte pentru turistul pretentios si dornic de rasfat la preturi accesibile.

comentarii

0 Responses to "De ce sa mergi in Creta ?"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...