duminică, 11 august 2013

Drumul catre casa visurilor tale

Preturile apartamentelor au scazut destul de mult in ultimii ani. 
Daca prin 2007, orice tanar, fara economii, doar poate cu un serviciu cat de cat stabil si platit decent se gandea mult si bine si facea socoteli in zadar si observa cu stupoare ca ii va lua poate o viata intreaga pana va reusi sa ramburseze un credit ipotecar, in 2013 cu scaderile importante ale pretului apartamentelor(vezi oferta agentiei Royal ) si cu un venit stabil, acest vis nu mai pare asa de indepartat.
Si mai cred cu tarie, ca romanul e facut sa fie proprietar pe casa lui. Visul American, de chirias, care poate se muta frecvent nu cred ca e pentru noi. 
Nu avem o stabilitate economica, iar sustinerea guvernantilor se rezuma doar la stimularea acelor persoane care  poate ar face putin diferenta la cabina de vot.
Referitor la visul tinerilor de a avea propria lor casa, o reclama mai mult decat ingenioasa e cea cu “Soacra cu 3 nurori”. 
E o reclama bine gandita, menita sa atraga atentia atat tinerilor insuratei la inceput de drum, cat si familiei care de multe ori din dorinta de a-si umple singuratatea lor si poate uneori din prea mult protectionism, nu accepta usor plecarea propriilor copii din casa parinteasca. Pur si simplu nu isi dau seama ca in felul acesta isi transforma proprii copii in niste “sclavi” condusi de slabiciunile parintilor.
Programul Prima Casa pare si el ca da o mana de ajutor tinerilor poate destul de neajutorati in relatia cu bancile si poate si un fel de siguranta a tranzactiei prin simplul fapt ca evaluarea imobilului devine in felul acesta obligatorie. 
Cu toate astea, inclusiv programul Prima Casa impune necesitatea unui avans care nu e asa mare. 
Cel putin asa consider eu. Poate cel mai mare neajuns al acestui program e faptul ca fondurile de garantare sunt limitate sic a, conditiile se schimba poate prea des uneori, iar bancile de multe ori nu sunt asa documentate pe cat ar trebui. 
Si cred cu tarie, ca orice tanar ar trebui sa se gandeasca serios sa isi achizitioneze propria casa.

comentarii

0 Responses to "Drumul catre casa visurilor tale"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...