luni, 23 ianuarie 2012

Cata energie "consuma" casa ta?

Cand iti cumperi o masina, unul dintre primele lucruri pe care vrei sa le stii despre ea este cat consuma. La fel si in cazul unui frigider, al unui aparat de aer conditionat, masina de spalat sau oricare alt tip de aparat electrocasnic.
Este si normal sa se intample asa, pentru ca un consum mare de energie iti da facturile peste cap si se transforma intr-o gaura neagra in bugetul familiei. Nu este de mirare
ca alegem adesea produse mai scumpe, dar care au un consum energetic redus.
In zilele nostre pina si casele se incadreaza intr-o clasa energetica similara elctrocasnicelor.
Ce este certificatul energetic?
Cunoasterea consumului energetic al unei case sau al unui apartament reprezinta o informatie nepretuita, de care trebuie sa tii cont atunci cand o cumperi sau o inchiriezi. Cu toate acestea, putini sunt cei care se intereseaza de consumul energetic al unei locuinte, aici incadrandu-se consumul de energie pentru incalzire, apa calda, iluminare si ventilatie.
Certificatul  energetic e un document absolut necesar in tranzactile imobiliare.
Pentru orice tranzactie de vanzare-cumparare, inchiriere sau receptionare a unei cladiri noi, fie ea cu destinatie rezidentiala, cladire de birouri sau depozit, conform legii 372/2005, incepand cu 1 ianuarie 2011 ai nevoie de un Certificat Energetic.
Graficele certificatelor energetice ale cladirilor sunt asemanatoare cu clasele de consum ale aparatelor electrocasnice. A si B indica un consum scazut de energie(probabil cele care au trecut printr-un proces de reabilitare termica), C si D unul mediu, iar E, F si G un grad ridicat.

comentarii

0 Responses to "Cata energie "consuma" casa ta?"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...