luni, 23 ianuarie 2012

Cum va alegeti un telefon mobil sau smartphone ?

Eu cred ca alegerea telefonului e o chestie stric legata de perceptie.
Faptul ca se discuta de Android vs IOS e o pierdere de timp si o discutie ieftina purtata de oameni care refuza sa gandeasca.
Simplist, lucurile se rezuma la : eu imi iau Apple pentru ca imi place, tu iti iei Samsung pentru ca iti place. Poate o fi mai bun Samsungul tau, dar mie imi place Iphone-ul.
Apreciez totusi munca investita in cercetare si inovatia celor de la Apple. Au pornit la drum cu un
+ fata de restul.
Unii zic ca  inovatia e ceva foarte discutabil, mai ales din punct de vedere a relevantei in produsul final.
Daca iti place designul, ar trebui sa stii ca e posibil tocmai pentru ca niste companii ca Samsung reusesc sa inoveze si sa faca componente din ce in ce mai mici.
Apple este la fel de producator de terminale cum este Google ... inafara de designul carcasei si alegerea producatorilor pentru componente nu are nimic de a face cu partea de harware nici una nici alta. Apple are gama iPhone care o vand impreuna cu softul si Google are gama Nexus componentele sunt produse de terti, singura diferenta este ca google a ales varianta open source si apple a ales varianta marketing agresiv.
Cine a ales calea corecta vom vedea, poate castiga iara Microsoft :) cum s-a intamplat si la PC-uri (MacOS,Windows,Linux)
Fiecare isi cumpara in functie de ce ii place, de buget, de raport pret/calitate, de satisfactia care a avut-o de la producator modelul anterior etc.
Voi ce criterii aveti cand va cumparati un telefon mobil sau smartphone ?

comentarii

0 Responses to "Cum va alegeti un telefon mobil sau smartphone ?"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...