sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Virusi pentru fraieri

Mult trâmbiţata lege a asigurărilor de sănătate este încă o himeră. De aproape trei ani, însă, firme de asigurări sau brokeri ai acestora vând blana ursului din pădure. Profitând de nivelul scăzut de trai şi de rata mare a şomajului, companii financiare recrutează forţă de muncă în Teleorman, în domeniul asigurărilor.
În fond, demersul este unul aducător de câştig pentru cei ce prezintă asigurarea de sănătate ca certitudine. Strategia e simplă, dar ingenioasă. Şomerului sau salariatului cu venituri mici i  se
promite realizarea unor câştiguri viitoare odată cu apariţia legii. Până la aprobare, jucătorii în asigurări percep tot felul de taxe de la naivii în căutare de ceva bănuţi.
Unii percep taxe de şcolarizare organizând în Bucureşti sau alte oraşe mari ale ţării cursuri intensive de 2-3 zile pentru  sume cuprinse între 300 şi 1000 de lei. Un broker de la Piatra Neamţ a momit în acest fel pe mulţi teleormăneni, în special doctori şi cadre medicale medii, cărora, după ce le-au luat banii pe cursuri, prin tehnici persuasive, i-a forţat să semneze poliţe de asigurări de sănătate în cuantum de peste 2000 lei pe an.
O altă tehnică ce se pare că funcţionează la parametri performanţi este cea a taxei de înscriere. Oportunitatea unor câştiguri, dar şi suma mică percepută, în valoare de 50 de lei, a stârnit o adevărată isterie printre teleormăneni. Schema funcţionează în sistem piramidal, iar fraieritul trebuie să găsească alţi fraieri pentru a-şi recupera banii.
Zilele trecute, într-o instituţie din Alexandria funcţionarii de acolo au fost martorii propriei lor farse, în dublă ipostază, de păcălit şi păcălitor. Unul din colegi a îndrăznit să propună celorlalţi să se înscrie într-un astfel de sistem. În momentul acela s-a iscat un râs general. Toţi au recunoscut că se gândeau să facă acelaşi lucru…

comentarii

1 Responses to "Virusi pentru fraieri"
furios4you spunea...
14 ianuarie 2012 la 17:33

salut, trimite un mail la furios4you@gmail.com cu datele tale si luni pun stick-ul.
p.s: am fost extrem de ocupat


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...