duminică, 23 decembrie 2012

Stiti care e circuitul pieselor auto in natura ?

Se spune ca fiecare este acum liber sa aleaga optiunea care se potriveste persoanei sale. Si e valabil si atunci cand vorbim de piese auto.

Nu de putine ori observam ca daca masina a venit echipata din fabrica cu un amortizor si a tinut 100k de km, observam ca noul amortizor de acelasi model nu tine la fel de mult.

De ce ? E simplu si ar trebui sa stim cu totii.

Spre exemplu daca un producator de piese auto echipeaza masina unui producator din fabrica nu inseamna ca marfa respectivului producator de piese auto, in general, este de calitate. Inseamna doar ca produce si pentru alte cerinte.

Pentru a intelelge mai bine,fac o paralela cu lucruri de care ne lovim zi de zi: comparati detergentul Persil care se gaseste pe piata din Germania si comparati-l cu cel care se gaseste la noi, si exemplele pot continua cu tigarile,Coca Cola,ciocolata si cu multe alte produse.

Concluzia: totul se rezuma la piata pentru care produci, la standardele ei si la nivelul de pret.

Iar daca vorbim si de preturi practicate pentru piesele auto, se stie ca toate service-urile te “ard” la piese, ca sa nu mai zic de nivelul de pret la manopera.
Service-urile pur si simplu iti vind piese auto cu un adaos comercial de 25-50% sau chiar mai mult. Cei din service cumpara piesele de la aceiasi importatori de la care ai putea sa cumperi si tu,pentru ca daca nu o faci tu iti cer tie in plus si ti le aduc la service, se ocupa de agitatia ce apare in momentul in care nu se potriveste, etc. (dar parca cer mult prea mult.)
Ideea e ca cei din service au si ei adaosul lor, mult mai mare decat la un magazin de piese auto si nu tin cont ca le platesti si manopera!

Unii prefera sa plateasca cu mult mai mult la reprezentanta si la service-urile lor, desi aceleasi piese, de aceleasi producatori le gasesti cu mult mai ieftin la alte magazine de piese auto. Si sa nu mai vorbesc de magazinele de piese auto online unde poti primi coletul acasa fara prea mare deranj.

Orice service are adaos la piese pentru ca altfel n-ar merge treaba.Sunt multi angajati care trebuiesc platiti. Si nu e vorba numai de mecanicul care monteaza.
Dar mai toate service-urile(ma refer aici la cele multimarca, nu service-urile “autorizate”) isi cumpara pe cat posibil piese de calitate pentru ca altfel tot ei au de pierdut.

Asa ca, atentie ce piese auto va cumparati si de unde pentru ca sunt banii vostrii si care sunt din ce in ce mai putin in vremurile astea.

comentarii

1 Responses to "Stiti care e circuitul pieselor auto in natura ?"
Exim spunea...
24 decembrie 2012 la 07:34

super tare :) , "circuitul pieselor auto in natura" , sunt cu totul in asentimentul autorului


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...