luni, 29 aprilie 2013

Cum dai o lege si uiti sa dai si normele de aplicare

Stim cu totii ca in data de 19 ianuarie 2013 a intrat in vigoare un nou Cod Rutier, cu bune si cu rele…fie ca vorbim de noi amenzi, de obligativitatea refacerii fisei medicale la reinnoirea permisului, de stingator, trusa medicala,de modificarea punctelor de penalizare daca esti prins in stare de ebrietate, de limitele de viteza de la care ti se suspenda permisul si de la care ti se anuleaza etc. Dar cel mai stupefiant si de necrezut e cea care ii vizeaza pe conducatorii de mopede.

Ce prevede noul Cod Rutier pentru mopede ? Prevede ca cei care conduc mopede pe drumurile publice, vor trebui sa detina permise de conducere. Iar dava vei fi prins vei “beneficia” de dosar penal.

Sa zicem ca suntem de acord ca nu ai voie sa circuli fara permis, la fel cum nu ai voie “baut” sau alte lucruri.

Dar intrebarea e : Cum obtinem permisul de conducere pentru mopede ? Pentru ca nici la 3 luni si jumatate de la intrarea in vigoare a codului rutier, nu exista norme de aplicare pentru obtinerea permisului de conducere pentru mopede, care acum e obligatoriu.

Ideea e cam asa: esti obligat sa iti iei permis dar nu poti face scoala de soferi.

Asa ca daca te duci si intrebi un instructor daca te inscrie la scoala de soferi pentru mopede, vei fi refuzat categoric, desi acel instructor daca ar avea o baza legala, ti-ar “lua banii”.Si asta in orice oras al tarii, fie ca vorbesti de scoala de soferi Bucuresti, Iasi sau scoala de soferi Brasov.

Cum au gasit unii o portita de scapare ? Fac scoala de soferi de categoria B si astfel pot conduce si mopede.

Asa ca nu aveti decat sa va luati permis de conducere pentru categoria B, ca poate apoi aveti nevoie de el.

Chiar daca acesta e poate putin mai scump.

comentarii

0 Responses to "Cum dai o lege si uiti sa dai si normele de aplicare"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...