luni, 18 martie 2013

Romanica mea, tara mea iubita

Observ ca in presa locala cat si internationala nu se rateaza nici cea mai mica ocazie de a numi Romania tara "orientala",tara de lumea 3-a.  Din asta putem trage mai multe concluzii ca "marii occidentali" vor sa ne comportam cu ei ca niste adevarati "orientali" - i.e. sa le punem la dispozitie haremuri ieftine, negri care sa-i spele, sa-i aeriseasca si sa-i apere de muste cu evantaiul din pene multicolore de strutz, preturi de vanzare mult sub pretul de achizitie a marfurilor carer provin tot de la ei, iar "vorbitul romanica mealimbii engleze constituie un avantaj" pentru cei ce vor sa fie gratulati cu calitatea de "gazde primitoare" ce vor primi in schimb gazdele primitoare.Greu de spus, ca astia au mana mai rau ca de popa: nu le place sa dea, parca si-ar da mai repede sufletul decat un dolar, si ne mai indeamna sa devenim tara "eminamente turistica"
Sa zica merci ca inca n-au intrat statiunile romanesti complet pe mana "pungasilor" lor, sa vada ei atunci preturi de Las Vegas si bordeluri de lux ca-n Paris si toate beneficiile "occidentalizarii" orientale.
Cei mai bogati turisti sunt cu precadere in zonele cu cele mai multe cazinouri, ca dovada ca ei nu vor sa cheltuiasca nici in concediu, pana si la odihna pleaca tot "la munca", la produs de parale, de latrat impotriva neospitalierilor e foarte usor, e chiar indicat, pentru.ca ceva rezultate se vor obtine (cu o investitie minima).
Oare cand va veni ziua, cand vom fi tratati de la egal la egal cu ceilalti europeni ?
Intre timp serviti un vin bun de la cramele recas sau de la crama basilescu, ca asa ii sta bine romanului: mereu vesel si bine dispus.
Hai noroc si sa auzim de bine!

comentarii

1 Responses to "Romanica mea, tara mea iubita"
Anonim spunea...

17 mai 2013 la 12:25

O mama din clasa copilului meu (in vest) ma critica ptr. ca al meu copil e cu mult inaintea programei scolare (vorbesc de clasele elementare) si ca o oblig sa invete. E cu mult inaintea programei de acolo, dar nu ar face fata elevilor romani din aceeasi clasa; in Romania se face mult mai mult. Aceasta mama care ma critica ii ramine repetent copilul (in clasa elementare). Pai nu era mai bine sa se ocupe un picut de copil in loc sa critice pe altii. Aici la sfirsitul anului scolar se sarbatoreste promovarea, nu exista aici ambitia sa ai note bune. De aia vin pe urma in vest romanii nostrii si ocupa posturil de IT.


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...