duminică, 17 mai 2015

Iti place meseria de medic ?

Cu siguranta foarte multi dintre noi consideram, inca de cand eram foarte mici si faceam cunostinta cu meseriile, ca cea mai indragita era meseria de doctor, pentru ca tot atunci se nastea in noi dragostea si grija pentru cel aflat in suferinta. Insa aceasta meserie nu este una foarte usoara ci implica multa daruire si foarte mult timp acordat pacientilor.

Adeseori ne-am jucat de-a doctorul cu papusile tratandu-le de diferite boli imaginare avand alaturi o trusa medicala de jucarie pe care o foloseam cu interes si stiam fiecare instrument medical la ce foloseste. Chiar se intampla sa ne jucam intre noi copii sau sa luam de o parte cate un adult si sa ii facem o consultatie amanuntita ca sa vedem daca este totul in regula. Este posibil ca pentru unii acesta sa fie un vis spre care sa tinda si sa isi doreasca sa il transforme in realitate pentru a se vedea in postura de medic care isi ingrijeste cu drag pacientii. jocuri online cu doctori

A fi medic inseamna o provocare continua care te tine ancorat in acest domeniu nu doar la locul de munca in spital ci si acasa pentru ca esti nevoit sa te documentezi permanent pentru ca bolile si virusii capata forme diferite in timp incat este necesar un studiu pentru ca fiecare pacient sa se poata vindeca complet si sa se recupereze. Pentru o astfel de meserie ai nevoie de vocatie, adica sa iti placa sa practici medicina fara sa ajungi sa simti ca ai obosit ci sa faca parte din viata ta fara sa renunti vreodata la ea. 

Sunt medici care la o varsta foarte inaintata nu au renuntat sa practice meseria si inca fac consultatii si chiar dau diagnostice foarte bune incat sunt cautati de multi bolnavi. Sunt multe alte criterii care te pot determina sa alegi meseria de medic asa ca trebuie sa tineti cont de toate ca sa puteti sa spuneti ca este ceea ce v-ati dorit sa faceti din totdeauna. Este regretabil atunci cand vezi prin spitate sau la stiri cate un medic care nu-si cunoaste vocatia si face din aceasta meserie un adevarat supliciu pentru bolnavi ceea ce nu este de agreat si ar trebui sa renunte cat mai repede pentru a nu provoca vinctime.

Insa ca sa reusesti in meseria de medic nu este nevoie doar de pasiune ci si de foarte mult studiu si practica in domeniu ca sa capeti nu doar cunostinte ci si indemanare ca sa poti realiza cele mai complicate si migaloase operatii care pot salva vieti. Pentru ca reusita voastra sa fie mai mare trebuie sa tineti cont de toti anii de scoala si sa puneti foarte mult accent pe studiul chimiei si al biologiei ca sa va familiarizati cu ele si sa le intelegi cat mai bine ca sa va vina mai usor atunci cand veti face studii aprofundate.

Tot un exercitiu in acest sens sunt si unele jocuri online cu doctori care prezinta in mod realist o operatie pe creier sau pe cord deschis cum este chirurgie pe cord deschis unde va veti simti in pielea unui doctor cardiolog care stie ce are de facut si poate vindeca o inima bolnava. Pe langa aceste jocuri mai sunt si altele care sunt mai simple si in care aveti de tratat diferite personaje animate sau de la Disney care s-au accidentat si au nevoie de cateva ingrijiri sau un prim autor.

comentarii

0 Responses to "Iti place meseria de medic ?"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...