joi, 4 octombrie 2012

As vrea sa se reintroduca uniforma şcolară

Am avut uniforma in scoala si asta nu m-a inpiedicat sa invat sa gindesc si nu imi e rusine cu ce am ajuns in viata. Sunt pentru uniforma din mai multe motive: copilul este in perioada de formare ,de educare el trebuie sa devina un om integrat in societate si nu un individualist, un exponent al poftelor proprii.O uniforma este intodeauna mai ieftina decit oricare imbracaminte aleasa aleatoriu.
Copilului trebuie sa-i stea gindul la lectii nu cu ce s-a imbracat colega ,colegul.Uniformele nu trebuie sa scoata in evidenta feminitatea,masculinitatea,ei sunt in crestere,nu trebuie stirnite instinctele sexuale prematur.Respectul pentru uniforma pentru tinuta de elev are si o componenta de instruire indirecta prin care elevului i se creaza un reflex de respect pentru autoritate fie ea reprezentata de uniforma militara,politie,roba juristilor etc.
Introducerea uniformelor in justitie s-a facut atunci cind s-a vrut sa creasca ,sa induca respectul pentru actul de justitie.
Lipsa uniformei a dus la cheltuieli suplimentare ale parintilor cu vestimentatia copiilor tot mai libertina tot mai sofisticata,rezultatul a fost cresterea preocuparilor pentru satisfacerea sexualitatii,sex timpuriu,copilarie ratata,pregatire slaba,violente in scoli.
Cesterea infractionalitatii juvenile este tot o consecinta a libertinismului din scoli.
Sfidarea profesorilor prin vestimentatie prin opulenta ,prin expunerea ostentativa a feminitatii sau virilitatii a dus la derapaje nedorite.
Copilul trebuie indrumat ,supravegheat,invatat, instruit,obligat sa respecte disciplina ,ordinea,rigoarea din scoala pentru ca la terminarea scolii sa nu se izbeasca de realitatea dura ca de zid si sa devina un debusolat,un neadaptat,un ratat.

comentarii

0 Responses to "As vrea sa se reintroduca uniforma şcolară"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...