sâmbătă, 4 mai 2013

Vesnica problema a manualelor scolare incepe din nou

Vremurile cand la scoala copiii primeau manuale scolare noi sunt demult apuse. In ziua de azi manualele scolare noi primite de catre elevi sunt din ce in ce mai putine. De fapt, in anii 90, sau chiar in anii de dinainte de ‘89, multi dintre noi primeam gratuit sub forma de premiu pentru performanta la invatatura, diverse carti noi, care erau alocate din bugetul scolii.Sa nu mai vorbesc de manualele scola pe care toti le primeam gratuite si marea majoritatea erau noi.

Sunt de acord ca trebuiesc si alte feluri de caiete speciale si materiale auxiliare pentru a imbunatati performanta copiilor in scoala si care trebuiesc cumparate de catre parinti, dar pana la liceu, consider ca aceste manuale ar trebui acordate gratuit elevilor. De asemenea consider ca statul ar trebui sa investeasca mai mult in invatamant. Progresul oamenilor nu poate fi asigurat fara un invatatmant de calitate si accesibil tuturor copiilor.

Problemma cu cerutul banilor de la partinti pentru absolut toate cele necesare ar trebui sa inceteze.Ca sa nu mai vorbim de acei bani ceruti pentru fondul clasei, care ar trebui sa fie gestionati de alte persoane, de un parinte sau de o persoana desemnata de consiliul parintilor si acesti bani nu trebuiesc gestionati de conducerea scolii..

Plus ca parintii sunt impovarati de numeroase alte lucruri necesare copilului: de la uniforma care e obligatorie sau nu, pana la stilouri,caiete,ghiozdane,echipament sportiv si foarte multe altele.

Asa ca nu e de mirare ca unii copii nu mai frecventeaza scoala, si ca  parintii sunt revoltati ca trebuie sa plateasca pana si manualele si isi pun intrebarea daca invatamantul romanesc mai e gratuit sau nu.

Asa se ajunge ca in fiecare an, inaintea inceperii anului scolar sa fie o intreaga debandada a manualelor scolare,.

Elevii(parintii) nu mai primesc manuale scolare gratuite, ci primesc o lista cu manuale necesare, cu diferite versiuni agreate ale acestora si la care mai punem preturile mult prea mari.Pai sunt prea multe variante de manuale,unele sunt destul de scumpe iar daca nu stii ca le poti cumpara la preturi corespunzatoare si de la diverse librarii online,poti plati o suma destul de consistenta numai pe aceste manuale.

La acestea mai adauga ca sunt necesare destul de  multe auxiliare pentru acele manuale de pe care se lucreaza destul de intensiv si sunt absolut necesare, chiar daca de multe ori sunt greoaie si stufoase sau superficiale. Multe dintre aceste manuale si auxiliare am putea sa le cumparam si de pe internet de la o librarie  online,unde uneori ai posibilitatea sa gasesti absolut tot ce ai nevoie, de la manuale scolare,distribuitoare de birotica, rechizite scolare, jucarii si carti la un pret corespunzator.

comentarii

0 Responses to "Vesnica problema a manualelor scolare incepe din nou"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...