duminică, 19 mai 2013

Gradina visurilor mele

Se spune ca poti cunoaste omul, nu numai dupa modul in care se imbraca si cum se comporta. De asemenea,casa in care locuieste cu gradina din jur are rolul de a reflecta intr-o mare masura personalitatea lui.Si, poate toti va doriti, ca si mine,o casuta  cu o gradina mica, un loc unde sa va relaxati dupa o zi obositoare la servici.Sunt zile toride de vara unde e destul de greu sa gasesti un loc cu putina verdeata si liniste.

amenajari gradina

Cu totii incercam sa evadam din vechile blocuri ceausiste si inghesuite, sa iesim la aer, in parc, sau chiar sa iesim undeva la tara.

Si poate multi dintre noi, inca mai traim nostalgia unei case la tara si cred ca  mare parte dintre noi nu avem aceasta sansa.Vrem sa simtim aerul curat de la tara, coloritul pomilor de la tara si mireasma lor.

Altii dintre noi,mai norocosi,mai devreme sau mai tarziu, ajungem sa avem casa visurilor noastre.

Dar oare cati dintre noi valorificam la maxim spatiul ramas in urma executiei constructiei ?

Cu toate astea, cu totii ne dorim o gradina cat de mica in jurul casei. Ne dorim un peisaj incantator care sa ne dea   acea liniste mult dorita, acel loc care sa ne dea un calm si o relaxare fara margini.

Pentru ca plantele si copacii au rolul de a da o atmosfera placuta si calda, ca sa nu mai vorbim de aerul curat.

Depinde de tine ce iti doresti.

Articole despre gradina se gasesc pentru toate gusturile.

Daca as avea o mica gradina,as vrea sa am una invaluita in frunze verzi, poate o vie salbatica sau niste plante ornamentale de culoare albastra care sa imi dea un calm de exceptie.Totul presarat cu niste alei pline de flori,marcate de pitici decorativi sau diverse amfore.

Poate niste crizanteme galbene,portocalii sau bordo care sa ma faca sa uit de stresul cotidian.

Pentru a ma bucura cat mai mult de ea,mi-as dori o gradina imbogatita si cu plante ornamentale de toamna, amplasate in diverse colturi, as vrea sa am un coltisor cu diversi crini de toamna sau de ce nu un artar japonez care sa imi infrumuseteze gradina poate pana aproape de mijlocul iernii.

Si da ,poate ca atunci cand proiectati o gradina, nu e rau sa alegeti pe langa plantele aromatice si plante de toamna care prin fructele si frunzele ornamentale dau un colorit deosebit,inainte ca toata gradina sa se imbrace in covorul de zapada. Astea  poate adaugate in diverse colturi in ghivece ceramice care se pot muta cu usurinta apoi dupa gustul propriu.

Si cu mici eforturi, cred ca totul e posibil.

Si cel mai important e ca gradina sa corespunda asteptarilor tale, sa fie acel loc unde tu te simti bine in ea.

Am vazut ca cei de la Hornbach au venit cu conceptul “preturi mici” la articole de gradina.

Si poate ca niciodata nu a fost mai usor sa ai gradina visurilor tale.

comentarii

0 Responses to "Gradina visurilor mele"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...