vineri, 24 mai 2013

Caldura va da mari batai de cap in masina !!

Vine vara. De fapt a si venit.Temperaturile cresc poate mai mult decat putem suporta unii dintre noi. Unde mai punem ca vine si perioada concediilor. Mersul cu masina fara AC e de-a dreptul infernal. Plus ca unii au AC pe masina si nu le functioneaza.Le place doar ideea de a avea butonul la bord, in cazul in care ii intreaba cineva si ca sa nu fie considerati oameni de nimic.

La mine, instalatia de aer conditionat de la masina parca nu mai e in parametrii,de la un timp am observat ca “nu mai baga asa rece” ca anul trecut. Posibil sa aiba pierderi pe undeva, ceea ce nu e deloc normal. Solutia completarii “la ochi” cu cateva sute de grame de freon fara sa stii cat are nevoie instalatia de la modelul tau de masina si fara sa faci o verificare in prealabil a instalatiei, e absolut inutila. Arunci banii degeaba.

Pentru ca  in mod normal inainte de a proceda la incarcare freon, consider ca e foarte important sa faci si o verificare in prealabil. Nu e normal sa pierzi freonul. Daca il pierzi sigur ai o fisura pe undeva. Si din ce am invatat si eu pe propia piele conform careia “zgarcitul mai mult pagubeste”, si m-am lecuit, cand am o problema pe langa faptul ca incerc sa rezolv problema respectiva, incerc sa identific si cauza. La fel si cu freonul. Duceti-va sa faceti operatiunea de incarcare freon la profesionisti, care pot face o operatiune cap-coada, care au si aparatura automatizata performanta si de asemenea care pot sa iti identifice eventualele fisuri sau scurgeri(asta se face printr-un procedeu special prin care se introduce o substanta UV de constrast, stiu ei cum).incarcare freon

Eu unul m-am saturat de “carpaci” cu o surubelnita si un patent care nu au ce le trebuie si nu stie de unde “sa apuce” problema. Ultimul mi-a rupt un teu de la tubulatura pe care mi l-a bandajat apoi. In ziua de azi se poate face totul automatizat.

Pe langa asta nu e rau ca sa verifici si compresorul cum si cat de bine functioneaza ca sa nu te trezesti ca se arde din cauza ca nu a avut ulei suficient.

Si nu stiu cati dintre voi stiti ca supraincarea instalatiei cu freon nu mai produce efectul de racire pentru ca lichidul nu va mai putea trece in stare gazoasa si ca exista pericolul sa se strice compresorul.

Si la o umplere a  instalatiei cu freon e necesara verificarea si uleiului din compresor.Pe langa faptul ca acesta va functiona mai bine si nu stiu cati dintre voi stiti ca o mica parte din ulei e angrenat de freon si circula si prin instalatia de AC.

De asemenea poate vrei sa faci si o igienizare a instalatiei de aer conditionat, poate te-ai saturat de mirosurile  de “oua clocite” pe care ti le “baga” inauntru , la care mai adaugam si faptul ca in tubulatura instalatiei se pot ascunde numeroase bacterii periculoase atat pentru voi dar mai ales pentru membrii familiei dvs in special copiii. Igienizarea se face acum cu aparate speciale cu ultrasunete,vechile procedee cu un deodorant in masina timp de 20 minute pe recirculare e ca si cum iti dai cu deodorant roll-on pe transpiratie. Si operatiunea de incarcare freon nu e  scumpa. Cu 100 lei cam poti rezolva problema. Plus ca daca instalatia e verificata si in parametrii, incarcarea cu freon este recomandata la o perioada de 2 ani - 3 ani sau maxim 4ani in functie de producatorul auto.

E mult ? Tu stii mai bine.

Pentru mine nu.

PS. Nu intotdeauna un pret mic este si o afacere buna.

comentarii

1 Responses to "Caldura va da mari batai de cap in masina !!"
Anonim spunea...

8 iunie 2013 la 15:42

foarte tare scris acest articol


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...