duminică, 2 iunie 2013

De ce ti-ai pune o instalatie GPL pe masina

Multi dintre noi avem idei preconcepute atunci cand vorbim de instalatii GPL montate pe masina.Si va spun categoric ca sunt 100% preconcepute si sunt din cauza lipsei de informare.
Poate din cauza unor evenimente care apareau in presa, care sunt intens mediatizate si exagerate la maxim.Sau din cauza incidentelor din anii ‘90 cand isi montau toti dupa bunul plac, instalatii cu butelie de “aragaz”, instalatii neverificate, neautorizate RAR. Pur si simplu niste improvizatii jenante, care nu erau montate de persoanal autorizat.
Eu am mers cu Logan care avea instalatie GPL montata. Nu simti nici o lipsa de putere, nu simti nici un miros si de asemenea motorul nu e mai zgomotos.
Singurul inconvenient e rezervorul de combustibil care iti mai ia din spatiul din portbagaj.
Inca un lucru : v-ati uitat la rezervorul pe benzina din ce material e facut ? Va spun eu, e plastic si la majoritatea masinilor e pozitionat sub bancheta din spate.
Totul se rezuma la economia de combustibil si automat la economia de bani.Cand vezi ca incepe sa te arda la buzunar si cati bani bagi in rezervor cu preturile astea la benzina mereu in crestere.Cand creste pretul la barilul de petrol, pretul creste, cand scade pretul la baril(cum a fost cazul in 2010 cand a scazut pretul la baril la jumatate), pretul la benzina nu a scazut. Cand creste Euro, pretul creste. Desi cred ca sunt cazuri cand pretul la Euro era 4.2 si pretul la benzina era 3.5, acum avem euro al 4.35 si pretul la benzina 6.2.
Multi au auzit de celebrele instalatii GPL de 7-8 milioane care le montau pe Dacia 1310. Instalatiile GPL depind de multi factori, la fel si pretul montajului aferent.
Un pret exact pentru un montaj instalatii GPL auto si modelul instalatiei se stabileste in primul rand de marca autoturismului, apoi ce marca de instalatie gpl e recomandata pe motorul respectiv, de capacitatea cilindrica a motorului, de norma de poluare a lui, apoi in functie de alimentare (daca e injectie monopunct sau multipunct sau carburator) de tipul de rezervor sau unde se preteaza montat pe masina dvs…etc.
Nu stiu cati dintre voi stiti ca instalatiile GPL sunt mult mai ecologice decat motoarele pe benzina sau diesel.
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca in cazul revarsarilor de GPL, acesta se evapora mult mai repede si nu contamineaza solul asa cum o face benzina si motorina.
Un motor pe GPL este mai putin zgomotos iar economia de combustibil e substantiala, automat si economia de bani.

comentarii

0 Responses to "De ce ti-ai pune o instalatie GPL pe masina"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...