vineri, 14 iunie 2013

Ce presupune igienizarea auto ?

Sunt stilul care nu imi plac tot felul de deodorante si braduti in masina mea care mai de care mai aromati, cu mirosuri foarte tari.
Pur si simplu ma deranjeaza, imi da o senzatie in stomac nu tocmai placuta. Plus ca sunt putin alegic la polen sau alte lucruri din astea.
Ultima data mi-am luat un spray de habitaclu, din care mai pulverizez seara putin in interior. Asa doar pentru aroma interioara a masinii.
Dar problema cred ca e si in tubulatura instalatiei de aer conditionat si ca aceasta ar trebui “tratata” mai cu atentie.
Mirosurile se observa mai ales in perioada aceasta calduroasa odata cu pornirea aerului conditionat.
Prima data cand i-am dat drumul vara asta, a venit un miros, asa ca sa ma exprim plastic si elegant de “oua clocite”.
Si nu e placut deloc. Mai ales ca tocmai eram cu o alta persoana mai “speciala” in masina. Pricepeti voi ce si cum.
Si incep astfel sa imi pun intrebarea de unde vin mirosurile astea si de asemenea sa ma intreb ce “zace” in instalatia mea de aer conditionat si cat de sanatos e acel aer conditionat, impregnat puternic cu mirosuri neplacute, aer care imi vine mie in fata si care il respir zi de zi.
Si incep si ma gandesc si cat de sanatoase sunt aceste mirosuri neplacute, care vin de la nu stiu ce anume,si ce  ar putea contine. Oare ce bacterii si ce microorganisme inhalez automat cu pornirea aerului conditionat.
De fapt aceste microorganisme urat mirositoare se hranesc, se inmultesc  si se dezvolta in mediu intunecos si umed din tubulatura instalatiei de aer conditionat, ajutat de poluarea industriala de afara, de la gazele masinilor, de praf, de polen.igienizare aer conditionat
Si noi cu aerul conditionat, automat introducem bacteriile in masina si le inhalam direct.
Ma gandesc ca pe langa mirosurile total neplacute, acestea pot provoca guturai (inflamarea mucoasei nazale), iritaţii ale ochilor, inflamari ale gatului, iritarea arterelor pulmonare şi altele.
Ma intreb daca sunt multi care isi curata tubulatura, daca suntem constienti ce zace in aceasta tubulatura si cat de “direct” primim in fata si respiram acest aer, prrbabil puternic incarcat de bacterii.
Copii sunt si mai senzibili la aceste “mirosuri” si microorganisme, si de multe ori ajungem sa nu stim de la ce li se trage.
Din discutiile cu prietenii, am inteles ca e nevoie de o igienizare auto profesionala, pentru ca cea clasica incercata cu un spray in masina e pentru amatori si e praf in ochi, si ca metoda clasica cu spray facuta de noi insine e doar pentru linistea noastra, pentru ca rezultatele tind catre zero. In primul rand pentru ca nu e o igienizare auto propriuzisa, aceste emanari ale spray-ului  schimband doar putin mirosul,bacteriile ramannd la locul lor.
Acum procedura de igienizare auto e foarte simpla si se face cu aparate specializate si total automatizate care nu necesita supraveghere.Si cel mai important lucru e acela ca nu demontezi nimic la masina ta.
Si ma intreb, cati dintre noi ne dam seama ca sanatatea e lucrul cel mai de pret in viata.

comentarii

3 Responses to "Ce presupune igienizarea auto ?"
Marius spunea...

16 iunie 2013 la 09:43

cu spray-ul sunt de acord, dar igienizare din aia de care spui tu mai sus, nu stiu ce sa zic,ca nu am incercat. La cei la care face trimitere link-ul tau vad ca nu e un pret de inceput


Robert spunea...

16 iunie 2013 la 17:05

mirosul care vine e precum gazele de la esapamentul "oamenilor" :P


Premiantul spunea...
17 iunie 2013 la 07:48

@Robert - daca tu zici. Eu nu am avur curaj sa zic asa, ca [poate mai citesc si copiii :P


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...