luni, 8 iulie 2013

Crezi ca liberalizarea iti va aduce mai multi bani in buzunar ?

Pana  cand progresul tehnologic o sa ne permita(chiar si financiar) ca sa ne luam cu totii masini hibride (sau poate zburatoare) care sa nu mai aiba nevoie de atatea repere in miscare care se uzeaza, vom avea nevoie de piese de schimb pentru masinile noastre.
Intradevar,au fost cateva initiative(incercari) legislative care voiau sa tina sub control atat pretul cat si calitatea pieselor de schimb pentru masinile noastre. Una dintre initiative si cea mai mediatizata a fost si cea a Consiliului Concurentei care a propus liberalizarea pietei pieselor de schimb auto, prin introducerea clauzei de reparatii.
Pe langa toate astea mai era si problema cu asiguratorii care montau pe masinile noastre piese auto aftermarket si sustineau ca au fost montate piese originale.
Si e mai mult ca probabil ca marii producatori de masini/piese auto nu vor accepta niciodata o astfel de modificare legislativa. Si asta din motive financiare.Iar daca va aparea,probabil nu o vor respecta. Vor fi amendati, vor ameninta cu relocarea capacitatiilor de productie, ne vom ruga de ei, probabil le vom oferi in plus si alte facilitati sau diverse ajutoare de stat. Suntem prea slabi iar santajul cu relocarea functioneaza din plin, in conditiile in care ne distrugem propriile intreprinderi de stat.piese auto
Oricum se stie destul de bine, ca profiturile producatorilor auto sunt rotunjite in mare masura si prin vanzarea serviciilor oferite in garantie si a consumabilelor de asemenea vandute pe toata “viata” masinii.
Aparitia producatorilor de piese auto aftermarket le-a taiat totusi serios din venituri.
Si se stie obligativitatea reviziilor si a montarii perselor originale in perioada garantiei.
Adevarul e multi dintre noi alegem piese auto after market, tocmai datorita faptului ca buzunarul nu ne permite.Si se mai stie de asemenea ca foarte multe dintre piesele auto “originale” sunt de fapt contrafacute . Si asta in conditiile in care multe dintre ele poseda elementele  de siguranta ale producatorului auto(acele piese auto de origine) foarte greu de falsificat.
De asemenea, cred ca stim cu totii ca intr-o masina majoritatea pieselor componente sunt fabricate de alti producatori, masina noastra fiind de fapt o "coproductie" si ca doar un procent de maxim 40% din masina e produs de fabricant, restul fiind produs de alti furnizori agreati.Si asta doar pentru a reduce costurile.
Cu toate astea, aleg piese auto originale, tocmai datorita faptului ca acestea sunt trecute printr-un “filtru” de constatare a calitatii acestora.
Tu ce fel de piese auto alegi ?

comentarii

0 Responses to "Crezi ca liberalizarea iti va aduce mai multi bani in buzunar ?"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...