vineri, 12 iulie 2013

Cum calitatea face diferenta

Saptamana trecuta am fost la o mica prezentare de produs la Microsoft, destinata anumitor categorii de clienti, desfasurata la sediul Microsoft Romania(cladirea City Gate de la Piata Presei Libere).
Cum as putea sa incep?  E un loc altfel, mult prea altfel, diferit poate in mare masura de ce avem noi la propriul job. Diferit chiar si daca te gandesti la modul de viziune al “lucrurilor” si diferit chiar daca ma gandesc la “cultura organizationala”. Un loc cu oameni in aparenta simpli, cu oameni “egali” si politicosi, un loc al profesionistilor unde fiecare stie ce are de facut. Si fiecare isi  face  treaba bine.
E un loc unde nu se face rabat de la calitate. Din absolut toate punctele de vedere. De la obiectele de papetarie( fie ca vorbim de instrumente de scris,agende,calendare,ecusoane,mape de prezentare etc.) pana la dotarea si luxul interior si de ce nu  pana la oameni. Si astea sunt atuurile unui bussines de succes.
Pe langa “locul” de exceptie si organizarea desavarsita,demna de Microsoft m-a impresionat intr-un mod exceptional sala de conferinta, dotata “full” cu absolut tot ce e nevoie.Totul era la locul lui si perfect functional.
E un loc unde tehnica este la ea acasa, un loc unde totul este de calitate si placut personalizat.
Sala in care s-a desfasurat conferinta primea lumina exterioara printr-un plafon de sticla.Plafonul de sticla era acoperit in interior printr-un  plafon retractabil electric, menit sa acopere lumina exterioara pentru o mai buna vizibilitate la videoproiector a prezentarilor si care se retragea in liniste atunci cand se purtau discutii. La pauze cand videoproiectorul se oprea, panoul de afisare se retragea si el in mod automat in ruloul de sus catre plafon intr-un mod silentios prin aceeasi apasare de buton prin care videoproiectorul se oprea.
flipcharturi papetarie.ro
flipcharturi
Participantii erau primiti in “banci” cu blocnotesuri de calitate, multicolore si personalizate cu diferite produse Microsoft, pixuri cu bila de asemenea personalizate si nelipsitele  mape de prezentare a produselor prezentate care includeau de asemenea si agenda evenimentului. Totul de cea mai buna calitate si o organizare de eceptie.
Mi-a atras de asemena atentia un  flipchart destul de ingenios,care nici el nu parea ca face vreun rabat de la calitate.M-a surprins placut faptul ca parea solid, calitativ, de dimensiuni generoase,nu din acelea care nu reusesc sa stea pe propriile picioare, sau care cad la o simpla atingere sau cand te lovesti accidental de el  risca sa cada peste tine, iar atunci cand cade se stramba destul de usor si reusesti cu greu sa il mai pui cap la cap, daca nu cumva s-a rupt ceva la el.
Nu am inteles prea bine cum se facea reglajul dar parea de asemenea ingenios printr-un resort cumva incat se putea ajusta inaltimea si inclinarea destul de usor.
Prin simple impingeri, putea fi mutat foarte usor pe roti si dispunea si de un fel de frana menita sa ii stabileasca pozitia.
Pentru cei care nu vor sa foloseasca plansele de hartie, flipchart-urile au avantajul ca pot fi folosite si pe post de whiteboard-uri, avand avantajul ca se poate scrie cu markerul pe ele(un marker special pentru flipchart-uri), putandu-se sterge apoi foarte usor cu buretele din dotare. Se site de asemenea ca flipcharturile sunt si magnetice, A nu se confunda cu cele ieftine pe care se poate monta doar hartie.
Mi-a placut de asemenea ca dispune si de o rigla mobila ideala pentru tragerea liniilor sau de ce nu pentru scrierea dreapta a scrisului, iar pentru extinderea suprafetei de prezentare/referinta, flipchart-ul de acolo dispunea de brate laterale de asemenea usor etensibile.
Mobilierul de asemenea calitativ si impecabil iar speakerii de la conferinta sunt de 10+.
Iar Microsoft a inteles ca un bussines de succes se tine cu oameni si produse de calitate destinate profesionistilor.

comentarii

1 Responses to "Cum calitatea face diferenta"
Darius spunea...

14 iulie 2013 la 10:22

au o cladire si o pozitie interesanta.M-am multumit cu privitul de afara, desi cred ca sunt multe firme acolo


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...