joi, 4 iulie 2013

Suntem prea putin analfabeti

Au iesit datele finale ale recensamantului populatiei din Romania. Acel recensamant care a atarnat in mod pozitiv sau negativ la scrutinul de anul trecut.

Ceea ce mi se pare de-a dreptul surprinzator e ca avem doar 245.400 persoane analfabete. Inclin sa cred ca rezultatul recensamnatului e mincionos sau a fost facut de persoane poate analfabete.

Calculand la populatia Romaniei, ar insemna ca aproximativ doar 1.2% dintre romani sunt analfabeti.

analfabeti

As zice ca stam bine dar nu sunt convins asupra veridicitatii rezultatului. Pai atunci cand merg la tara, si iau comuna “la pas” numarul de analfabeti numarati e foarte posibil sa depaseasca numarul celor cu scoala?

Inclin sa cred ca e o eroare pe undeva si ca acest recensamant asteptat de multi dintre noi nu reflecta datele din teren.

Nu stiu daca ar trebui sa ne bucuram, asta daca ne comparam cu americanii, despre care sa stie ca 14% nu stiu sa citeasca.

Posibil ca rezultatele comunicate sa nu faca diferenta intre între analfabeţi (cei care nu ştiu să scrie şi să citească) şi analfabeţi funcţionali (scriu şi citesc prost, au un vocabular limitat, se exprimă greu etc)

comentarii

0 Responses to "Suntem prea putin analfabeti"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...