duminică, 27 ianuarie 2013

Cum stai cu scutul ? Ai sau nu ? Iti trebuie ?

Nu stiu cati dintre voi aveti scut la masina voastra ? Sau sunteti sigur ca aveti ? Ei bine mai ganditi-va.
Sau mai bine mergeti si va uitati la propria masina. O sa fiti surprinsi ca multi dintre voi nu aveti. O sa ridicati capota si o sa vedeti asfaltul pe langa motor.Sau mai bine zis cei care aveti masini pe benzina.
De ce ? Pentru ca majoritatea producatorilor de autoturisme nu monteaza acest accesoriu pe masinile pe benzina. E optional din fabrica. Iar cei care aveti masini diesel, daca aveti scuturi , acestea sunt mai mult ca sigur din material plastic. Si ideal (avand in vedere drumurile noastre cu nelipsitele gropi si denivelari si capcanele la care suntem supusi pe drumurile patriei) ar fi sa ne dotam masinile cu scuturi auto metalice.Acestea au rolul de a proteja motorul si cutia de viteze si de a nu lasa sa
patrunda diverse obiecte nedorite la motor. Ganditi-va numai ce s-ar intampla daca ati fisura baia de ulei ? Cat de costisitor ar fi si de asemenea cate neplaceri v-ar aduce.
Un scut metalic protejeaza baia de ulei mai bine decat unul de plastic (ce sa mai vorbesc daca nu ai avea deloc scut la masina) si in cazul in care dai cu el poate fi reparat sau sudat relativ usor (unul de plastic daca l-ai crapat nu mai ai ce sa-i faci).
Daca toata tara  ar avea drumuri ca in Vest atunci mai puteai zice ca nu  ai nevoie, dar in situatia actuala nici nu stii de unde iti va sari urmatoarea groapa in fata, sau unde vei nimeri o denivelare lasata de firma ce se ocupa cu intretinerea/repararea drumului
Eu unul nu ma cred deloc invincibil, si nu recomand nimanui sa se creada. Am mai "racait" ocazional scutul de cate-un bolovan, si ma bucur ca a fost scutul si nu motorul. Oricum unele masini sunt mai protejate decat altele.
Scuturile metalice sunt fabricate din otel de 2-3 mm grosime sunt  usor de montat si sunt la preturi accesibile, fie ca vorbim de scut metalic Skoda Octavia, scut metalic VW sau de scut motor Opel.
SCUT MOTOR METALIC SKODA OCTAVIA TOUR
Fiecare scut(daca se cumpara corespunzator masinii dvs.) vine cu kit de montare inclus, este dotat cu  suruburi de prindere si accesorii,nefiind necesare modificari ale masinii(fie ca vorbim de gauri sau suduri).
Pentru protectie scutul este vopsit in camp electrostatic. Si are si garantie. Montajul e destul de simplu, putand fi facut chiar de dvs.
Iar pretul (in functie de masina) nu e mare. Adica un 200 lei pentru un  scut motor Opel nu mi se pare mult.
Voi stiti. Sper sa nu aveti evenimente neplacute(cei care nu aveti).

comentarii

2 Responses to "Cum stai cu scutul ? Ai sau nu ? Iti trebuie ?"
Anonim spunea...

29 ianuarie 2013 la 10:56

scutul ala..e chiar util...mai ales cu bordurile astea inalte


Andrada spunea...
29 ianuarie 2013 la 11:08

fetili nu sunt interesate de scuturi, doar de portofelul partenerului :P


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...