joi, 3 ianuarie 2013

Mihai Viteazul, un film de Oscar

Unul dintre cele mai cunoscute filme romanesti din toate timpurile ar fi castigat cu usurinta premiul Oscar daca ar fi fost regizat intr-o tara diferita de Romania.

Mihai Viteazul este un film istoric biografic prezentandu-l in prim-plan pe domnitorul valah care a unit cele 3 provincii romane in secolul XVII, in ciuda vointei Imperiului Otoman si a celui Habsburgic. Acest film pune in scena la scara larga confictele de pe campul de lupta, combinate cu intrigi politice, crime, tradari si drame. Prestatia antologica a lui Amza Pellea nu face exceptie din acest tablou al superlativelor, actorul conferind personajului sau multa forta si charisma.

Sergiu Nicolaescu Mihai Viteazul
Filmul regizat de Sergiu Nicolaescu a impresionat multe generatii si a fost una dintre cele mai grandioase productii care a ramas un punct de referinta in istoria filmului romanesc.

"Probabil cea mai impresionantă producţie istorică din cinematografia românească". Pelicula realizată în 1970 sub bagheta regizorală a lui Sergiu Nicolaescu a intrat după trei ani în circuitul internaţional unde a impresionat cinefili din diverse culturi. Mihai Viteazul are de toate - scene de luptă la scară grandioasă, intrigi politice, trădări mârşave, drame familiale şi, mai presus de toate, prestaţia unuia dintre cei mai mari actori români din toate timpurile. Amza Pellea este antologic în rolul marelui întemeietor al Primei Uniri din istoria României. Înzestrat cu o vocaţie cinematografică deosebită, el nu este un simplu interpret ci, în acest rol, mai mult ca în oricare altul, un creator de personaj, conferind viaţă, credibilitate, forţă şi individualitate eroului de excepţie care a marcat destinul istoric al ţării.

comentarii

1 Responses to "Mihai Viteazul, un film de Oscar"
Fotomodela spunea...
11 iulie 2013 la 18:49

frumos scris


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...