joi, 17 ianuarie 2013

Tipuri de femei şi motivele pentru care se împodobesc

Cum putem clasifica femeile ? As zice ca  tipurile de femei si motivele pentru care se impodobesc le-am putea clasifica in functie de varsta, frumusete, situatie materiala si origine sociala.
Primul motiv, si cel mai frecvent, pentru care o femeie se impodobeste este dorinta de a iesi in evidenta, fie pentru a-si arata frumusetea  fizica, fie pentru a-si arata originea buna sociala, adica bogatia. Exista chiar cazul patologic al acestui gen de femei, adica istericele. In cazul isteriei femeile se machiaza si se imbraca foarte strident si de cele mai multe ori neconventional, numai pentru a atrage atentia.
Aceste femei sufera foarte mult daca nu li se atrage nici o atentie si pot deveni chiar agresive. De obicei ele nu rabda si te intreaba singure daca le sta bine in cutare rochie sau iti dau sa le mirosi gitul ca sa le spui daca iti place parfumul cu care s-au dat. Nu trebuie sa le judecam aspru pentru ca, repet, este vorba de o forma de boala.
Totusi, veti spune ca majoritatea femeilor sufera mai mult sau mai putin de aceasta boala!
Desigur, machiajul are in primul rand menirea de a ascunde imperfectiunile.
Asa este vopsitul genelor, al buzelor, fondul de ten s. a. De exemplu, daca o femeie are buzele foarte subtiri si strimbe si pe deasupra fara culoare, ea si le ingroasa cu ruj si cu creionul de contur. Sau daca o femeie are o culoare urita a fetei sau zbircituri, ea se va da cu fond de ten.
Asadar, sint de inteles motivele pentru care se machiaza femeile trecute de tinerete si cele, ca sa ne exprimam asa, mai uritele. Dar parca nu-si scot ele de cele mai multe ori, tocmai prin aceasta, in evidenta toate defectele pe care ar fi vrut sa le ascunda?
Atunci de ce se machiaza femeile frumoase si tinere, care nici macar nu au defecte, ci dimpotriva? In cazul acestora machiajul are tocmai rolul invers, nu de a masca un oarecare defect, ci de a pune оn evidenta o calitate, de exemplu frumusetea buzelor sau a ochilor. Acestea folosesc de obicei o cosmetica foarte scumpa si au cercetat tratatele de moda. Dar si din rindul acestora cele mai multe, in loc sa se infrumuseteze, dupa cum au vrut, strica si ceea ce au avut frumos de la Dumnezeu.
Tot asa este si cu bijuteriile. Nu va purta inele o femeie care are degetele butucanoase si scurte, pentru a nu atrage atentia asupra lor. Sau nu-si va despleti parul una care are parul sirmos si gros, ci numai cea cu parul moale si matasos. La fel cum nu poarta fusta scurta cea cu picioare scurte si strimbe, mai ales daca mai este si grasuta. Cu toate ca foarte multe din acesta categorii se impopotoneaza exact pe dos de cum ar trebui.
Asadar, trebuie sa deosebim doua categorii mari de femei care se impodobesc: prima, care face aceasta pentru a-si ascunde unele defecte, dintr-un complex de inferioritate, fie ca este vorba de aspectul fizic, fie de originea si situatia sociala. Cealalta categorie sint femeile frumoase, care se impodobesc pentru a-si scoate in evidenta calitatile fizice, adica pentru a parea si mai frumoase, dar de multe ori si pentru a-si etala buna situatie financiara.
Exista si categoria celor care se machiaza pentru ca asa au vazut si cred ca este o fapta care tine de bunele maniere.  In spatele grijii pentru haine frumoase si podoabe se ascunde, totusi, complexul de inferioritate si teama de a nu placea. Femeile intelepte nu-si pun nadejdea nici in vopsele, pe care le spala ploaia si le strica sudoarea, nici in hainele care se invechesc si se arunca, ci in propriile virtuti.
Exista parerea printre femei ca barbatilor le plac mai mult femeile machiate si impodobite si multe sint geloase pe ele. Din aceasta cauza, vazind ca barbatul lor trage cu ochiul dupa astfel de femei, "de ciuda" multe incep sa se machieze. Parerea aceasta este falsa.
Voi ce credeti ? Va plac femeile care aplica diverse fonduri de ten sau se machiaza mai strident  ? Sau credeti ca sunt simple fobii, ca nu se simt sigure pe ele.

comentarii

0 Responses to "Tipuri de femei şi motivele pentru care se împodobesc"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...