luni, 21 ianuarie 2013

Romanul, naiv si mare amator de ieftineli

Zilele acestea circula un scandal cu alti romani “tepuiti” de o agentie de turism cu vacante ieftine.De-a lungul timpului am fost “facuti” de multi, de la nelipsitele oferte de munca afara, la biletele de avion ieftine pana la vacantele ieftine.
Romanul, mare amator de ieftineli, nu intelege nici  dupa 23 de ani de "tranzitie" ca mai bine alege o oferta mai scumpa dar de la o firma de calibru si traditie, si nu trebuie sa aleaga imediat "chilipirul".
De ce credeti ca cineva baga mana in buzunar sa va plateasca dvs. vacanta la Paris cu 50% reducere? Si aici nu vorbim de acele hoteluri si pensiuni care fac reduceri pe site-urile de profil cu vouchere, iar aceste reduceri le permit sa ruleze niste bani in extrasezon.
Un sfat  ar fi sa  te duci frumos la o agentie de turism, cumperi biletele de avion, garantat mai ieftin ca pe alte siteuri de pe internet si cu 4-5 euro mai scumpe decat pe siteul companiei aeriene. Eu prefer sa dau 5 euro comision agentiei si sa imi recomande cea mai buna varianta de zbor, plus ca ulterior nu vorbesc cu internetul, am un agent de turism la dispozitie.
Si de multe ori, clientul nu verifica ce mai este cu rezervarea lui pana cu vreo 2-3 zile inainte sa plece.
Apoi fac rezervare cu plata la destinatie pe booking sau alte site-uri si astfel vacanta la Paris este asigurata,la fel si cu Bulgaria, Grecia…etc
Exista 2 feluri de agentii in Romania: detailiste si tour operatoare.Indiferent la care mergi vei gasi acelasi pret pentru un serviciu deoarece aici vorbim de comisioane cedate, nu ca la bilete de avion unse se pun 3-5 euro peste pretul companiei aeriene.
Deci ai vazut pe site o oferta? Mergi la agentia preferata de turism din orasul tau si vei primi pachetul respectiv la acelasi tarif, plus ca agentia respctiva stie daca un tour operator are probleme sau nu, e serios, e faimos, etc.
Dar asta este, ne credm toti buricul pamantului, simtim cum vibrezza inima in noi cand scriem pe internet cele 16 cifre de pe card, desi cardul este in lei si pachetele in euro calculate la un curs nesimtit de 4,8-4,9,pierzi castigi afacere se numeste nu? iar la afaceri tot romanul e priceput, nu mai vorbesc la afaceri cu statul
Cand alegi un circuit turistic consider ca trebuie sa fii foarte atent cu cine alegi sa lucrezi.
Si eu ca toti altii mi-as dori poate un circuit Europa unde altii sa se ocupe unde innoptez si care sa stie ce e de vazut.
Asa ca vacante placute in continuare.

comentarii

0 Responses to "Romanul, naiv si mare amator de ieftineli"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...