duminică, 27 ianuarie 2013

Stai prost cu sanatatea atunci poate ar trebui sa iti iei un animal de companie

Zilele astea am reusit sa mai ajung pe la bunicii mei.Nu mai fusesem de foarte mult timp. Au o pisica pe care o tin in curte. Ca la tara. E tare dragalasa. Si nu e de rasa. Numai sa stai sa o observi ce gesturi, ce tabieturi are si ce veselie poate sa iti aduca..Asa s-au invatat cu ea, poate le mai alunga putin singuratatea.Imi plac pisicile findca sunt foarte frumusele si findca sunt pufoase.Si in general imi plac animalele si as vrea sa am dar la apartamentul meu micut nu prea e spatiu si eu sunt plecat cu munca destul de multe ore la zi(prea multe) si s-ar plictisi si ar muri de foame. Dar am prieteni care eu. Si observ ca
un animal iti poate alunga chiar si plictiseala uneori.
Animalele  ar trebui tratate ca niste membrii ai familiei si sa ai grija de ele necesita pe langa timp si ceva bani pentru ca animalele de rasă sunt foarte pretenţioase iar hrana şi întreţinerea acestora costă costa uneori destul de mult.
Si se stie ca ,cei care aleg să aibă un animal de companie cunosc bine această realitate. Majoritatea celor care au animale de companie au caini sau pisici dar au aparut si cei care au animale exotice.
Stiati ca un animal de companie poate influenta intr-un mod pozitiv sanatatea oamenilor ?
Animalele de companie pot micsora riscul aparitiei bolilor de inima, controleaza nivelul stresului si uneori pot "mirosi" unele boli grave. De fapt, cu cat esti mai atasat de animalul tau, cu atat influenta lui pozitiva asupra sanatatii tale este mai mare.
Stiati ca serviciile medicale cum ar fi vaccinări periodice sau consultaţii la un spital veterinar, hrana şi chiar serviciile cosmetice(tuns,spalat dinti,taiat unghii) scot din buzunarul proprietarului acestuia poate cateva sute de lei lunar.Asta daca nu ai ghinionul sa se imbolnaveasca si trebuie sa mergi cu el la urgente veterinare si care iti mai scoate ceva banuti din buzunar.
Sau daca nu ai un animal foarte pretentios cu mancare..atunci e si mai greu.
Apoi daca ai cu ce te prezenta ppoti merge cu el la anumite concursuri si expozitii care necesita destul de multi bani de la taxa de inscriere,deplasare,cost de intretinere/pregatire.
Nu este deloc ieftin să creşti un animal în apartament. Dacă nu beneficiază de toate tratamentele medicale necesare, animalele de companie pot transmite anumite boli proprietarilor lor, dar familia si prietenii nu pot inlocui prezenta unui animalut de casa.
Animalele de companie aduc placere si bucurie proprietarilor lor reducand nivelurile de stress.
Pisicilor le place sa se joace si sa se rasfete, atragand mereu atentia asupra faptului ca ei trebuie sa fie centrul universului proprietarului si nu altcineva. Pisicile de asemenea adora sa comunice asa ca isi incita stapanii prin mieunaturi determinandu-i sa le vorbeasca. Atat cainii cat si pisicile sunt animale foarte iubitoare si fidele.
Asa ca daca simti ca nu ai nici un prieten de incredere, ia-ti un animal de companie si macar tu nu mai mergi la doctor.
Nu uita ca inainte de achizitie, ca un animal de companie necesita si el o ingrijire atenta.Ai nevoie de vitamine pentru caini si chiar si pentru pisici, zgarda de purici la pisica si zgarzi pentru catei 

comentarii

2 Responses to "Stai prost cu sanatatea atunci poate ar trebui sa iti iei un animal de companie"
Anonim spunea...

29 ianuarie 2013 la 10:57

pufosenile astea imi plac si mie la nebunie


Fotomodela spunea...
29 ianuarie 2013 la 11:10

Chestia e ca trebuie sa ai si grija de ele


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...